Josef Humeš
3 října, 2017

Váš žaludek hraje důležitou roli va vašem trávicím procesu, protože se zabývá veškerým spotřebováváním potravin. Vaše střeva tak absorbují živiny a dobře vylučují odpad.

Žaludek je orgán, který prauje opravdu tvrdě, ale někdy je těžké udržet jeho chod stoprocentní. Je často vystaven řadě nemocí a onemocnění. Mezi nimi jsou časté problémy s pálením žáhy a gastritida. Tyto problémy způsobují pocit pálení horní části břicha a jsou obvykle doprovázeny zánětem, bolestí a podrážděním.

Oba problémy mohou být způsobeny mnoha faktory, ale nejčastější jsou spojené s častým stravováním nezdravých potravin, stresem a konzumací dráždivých nápojů. Existuje však mnoho domácích triků, které narozdíl od léků mohou uklidnit vaše příznaky za krátkou chvilku a nevyvolávají jiné nežádoucí reakce. V tomto článku se dozvíte, jaké prostředky na léčbu pálení žáhy opravdu fungují.[hana-code-insert name='google' /]

Aloe Vera s medem

Aloe vera je přirozená rostlina, která díky své "šťávě" může uklidnit žaludeční potíže a bojovat proti průjmu a další příznakům gastrointestinálních onemocnění, jako je kolitida a gastritida. Průhledný gel obsažený v jejich listech pomáhá podporovat zdravé střevní pohyby a podporuje trávicí proces. Můžete jej kombinovat s trochou medu, abyste snížili podráždění žaludku a pálení žáhy.

Ingredience:

2 lžíce přírodní aloe vera
1 polévková lžíce medu
1/2 šálku vody

Postup:

Umístěte vše do mixéru a několik minut zpracovávejte. Jakmile získáte homogenní směs, musíte ihned konzumovat. Stačí malinká lžička jednou denně.

Rýřová voda

Rýžová voda je přírodní roztok, který zklidňuje přebytečnou kyselost žaludku a pomáhá vám si léčit vředy. V mnoha kulturách se používá proti
průjmům, refluxu a bolestí břicha.

Ingredience:

1/2 šálku rýže
4 šálky vody

Postup:

Uvařte vodu s rýží, pak zceďte rýži a vodu pijte. Nejlépe ji ještě jednou zceďte přes čistou látku.

Prášek do pečiva

Prášek na pečení je organická látka, která uklidňuje příznaky gastritidy a dalších potíží s trávením. Nicméně, měli byste se vyhnout jeho použití,
pokud trpíte na vysoký krevní tlak.[hana-code-insert name='Dole' /]

Ingredience:

1 lžička sody na pečení
1 šálek filtrované vody

Rozmíchat a vypít před tím, než začne soda bublat. Maximálně jednou denně.

Sdílejte článek