David Hampl
5 dubna, 2019

Zrak je jedním z nejdůležitějších smyslů, který jenom máme. Díky zraku se můžeme bez problémů orientovat v prostoru, můžeme obdivovat krásu čehokoliv, stejně jako dokážeme zvládat jakékoliv lidské činnosti. S přibývajícími roky se však může stát, že zrak už není tak dokonalý a dochází ke zhoršení vidění. Mnoho lidí sáhne po brýlích, po čočkách, nebo přemýšlí nad operací. Zapomínají totiž na ještě jednu možnost, která je cestou, jak zlepšit zrak. Znáte ji?

Zlepšení zraku dokážete i vy, přírodní cestou

Výše uvedené možnosti řešení problémů se zrakem nejsou jedinými, které dnes existují. Je třeba říci, že je tu ještě jedna cesta. A ta je spojena se silou přírody, které byla využívána po staletí. Kdo dá na naše rady, může si zrak nejenom zlepšit, ale také si může být jistý tím, že při dlouhodobém užívání se mu ani nijak výrazně nezhorší. V čem je to kouzlo? Stačí jenom 2 věci, které jsou snadno dostupné a známé. Co je tím zázrakem na dokonalý zrak?

Tyto 2 věci působí skutečně blahodárně

Ta první věc, kterou si zmíníme, je kozlík lékařský. Jedná se o poměrně známou a používanou bylinu, která má řadu kladných vlastností na lidské zdraví. A jedna se váže právě k tomu, že zlepšuje zrak. Pořídit si kozlík je dnes poměrně snadné a bezproblémové. Kromě zraku dokáže prospívat také v případě, kdy máte astma, kdy máte migrény, nebo kdy trpíte různými duševními poruchami. To vše jsou jeho velké klady.

A co je tou druhou věcí? Tady budete jistě překvapeni ještě více. Jedná se totiž o alkoholický nápoj v podobě vína. Jeho klady jsou celosvětově známé a část ose zapomíná na to, že jsou spojeny také se zrakem. Navíc se jedná o nápoj, který je dnes vyráběn čistě přírodní cestou, z pěstovaných surovin – tedy pokud si koupíte některé z kvalitních. Kromě zraku dokáže prospívat lidskému srdci, stejně jako cévám, ale také minimalizuje riziko cévní mozkové příhody. Pravidelné střídmé pití rozhodně prospívá.

Jak zlepšit svůj zrak? Připravte si jeden ze dvou receptů

První recept je spojený s využitím kozlíku lékařského a červeného vína. Základem bude prášek z této byliny, kterého si připravte zhruba 50 procent. To je množství, které následně smícháte s 1 litrem kvalitního červeného vína. Ihned ho nepijte, jelikož je třeba získat účinné látky a tak lahev nebo nádobu dobře zavřete a dejte ji na chladné a tmavé místo. Třeba do lednice. Teprve poté je tento nápoj připraven k použití. Plně postačí půl deci třikrát týdně.

Druhou možností je využití kombinace s bílým vínem. Zde je postup velmi podobný. Na začátku je prášek z kozlíku lékařského, kterého by mělo být 15 gramů. Toto množství se také smíchá s 1 litrem vína, ale ještě se k němu navíc přidá sušená pomerančová kůra. Následně nápoj opět uložte na chladné a tmavé místo. V tomto případě však na dobu 4 týdnů. Potom můžete začít s užíváním, a to opět v množství zhruba půl decilitru třikrát týdně.

Sdílejte článek