Máte rádi bramboráky? Pak vyzkoušejte tento recept, po kterém nepřiberete ani dkg! -
Menu

Máte rádi bramboráky? Pak vyzkoušejte tento recept, po kterém nepřiberete ani dkg!

Kdo by nemiloval bramboráky, že? Jedná se o dokonalou pochoutku, která je chutná jak sama o sobě, tak ve spojení s dalšími druhy jídla, např. s klasickým českým gulášem. Protože si však uvědomujeme, jak jsou bramboráky mastné a často proto také nezdravé a nevhodné při hubnutí, přinášíme Vám dnes tento speciální lehký recept!

Jedná se o lehké, bramborové placky, které dokonalé zasytí a potěší Vaše chuťové buňky. Nemusíte se děsit, že kvůli jejich konzumaci narušíte svůj zdravý životní styl, neboť tyto bramboráky jsou zcela jiné oproti těm, které znáte. Kouzlo je však v tom, že chutnají téměř stejně!

Čím je tedy dnešní recept tak výjimečný? No přeci složením surovin, které budete na výrobu bramboráků potřebovat. Tyto bramborové placky totiž neobsahují žádnou mouku! Co více, kyselé zelí, které je součástí tohoto receptu, ještě podpoří Vaše trávení!

Co budete potřebovat?

  • 3 větší brambory
  • 2-3 hrsti kysaného zelí
  • 1 žloutek
  • 4 PL solamylu
  • sůl a pepř dle chuti
  • řepkový olej

PS: Pokud domá nemáte solamyl, můžete zvolit ovesné vločky. Ty však doporučujeme nejprve namočit na chvíli do horké vody, aby změkly a nabobtnaly.

Jak na to?

Pokračujte ve čtení článku na další stránce

1
2

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Stačí málo a můžete vykouzlit skvělý makový závin. Nepoužijete klasické…

Pečení s mákem je populární v mnoha zemích světa, ale především ho mají rádi v Polsku. Nicméně i u nás…
RECEPTY

Budete překvapení, jak skvělá grilovačka může být s použitím hub,…

Následující recept zničí všechny vaše stereotypy, co se vaření týče. Za prvé dokazuje, že  lze vařit nejen na grilu. Za druhé,…
RECEPTY

Klasický chleba jistě znáte, věděli jste ale, že existuje také…

Klasický chléb zná téměř každý. Koupíte ho v jakémkoliv obchodě v několika různých variantách, které se liší velikostí, tvarem, ale i přísadami,…
RECEPTY

Už jste vyzkoušeli avokádo? Pokud ne, není důvod se ho…

Nabídka ovoce a zeleniny na pultech obchodů už dávno není tak omezená, jako tomu bylo v minulosti. Naopak je stále pestřejší.…
RECEPTY

Budete překvapeni, jaká různá těsta na smažení lze využít. Podívejte…

Jedním z nejčastějších způsobů na úpravu ryb je smažení. Nejde zrovna o zdravé pokrmy, nicméně pokud si pochutnáte na klasickém smaženém…
RECEPTY

Tento dort původně vznikl jenom jako pokus spojený se smícháním…

Zajímavé je, že některé recepty na skutečné delikatesy vznikají spíše náhodou. Toho je jasným příkladem i tento unikátní dort. Ten…