Máte rádi bramboráky? Pak vyzkoušejte tento recept, po kterém nepřiberete ani dkg!

Kdo by nemiloval bramboráky, že? Jedná se o dokonalou pochoutku, která je chutná jak sama o sobě, tak ve spojení s dalšími druhy jídla, např. s klasickým českým gulášem. Protože si však uvědomujeme, jak jsou bramboráky mastné a často proto také nezdravé a nevhodné při hubnutí, přinášíme Vám dnes tento speciální lehký recept!

Jedná se o lehké, bramborové placky, které dokonalé zasytí a potěší Vaše chuťové buňky. Nemusíte se děsit, že kvůli jejich konzumaci narušíte svůj zdravý životní styl, neboť tyto bramboráky jsou zcela jiné oproti těm, které znáte. Kouzlo je však v tom, že chutnají téměř stejně!

Čím je tedy dnešní recept tak výjimečný? No přeci složením surovin, které budete na výrobu bramboráků potřebovat. Tyto bramborové placky totiž neobsahují žádnou mouku! Co více, kyselé zelí, které je součástí tohoto receptu, ještě podpoří Vaše trávení!

Čtěte také: To jsou důležité příznaky a známky, váš krevní oběh není dokonalý! Tohle byste neměli ignorovat

Co budete potřebovat?

  • 3 větší brambory
  • 2-3 hrsti kysaného zelí
  • 1 žloutek
  • 4 PL solamylu
  • sůl a pepř dle chuti
  • řepkový olej

PS: Pokud domá nemáte solamyl, můžete zvolit ovesné vločky. Ty však doporučujeme nejprve namočit na chvíli do horké vody, aby změkly a nabobtnaly.

Jak na to?

  1. Nejprve si oloupejte opláchnuté brambory. Ty poté nastrouhejte najemno.
  2. Myslete na to, že je třeba z brambor vymačkat většinu škrobu!
  3. Poté přidejte kysané zelí. Doporučujeme si ho nakrájet na menší kusy.
  4. Následně přidejte solamyl (ovesné vločky) a žloutek.
  5. Nezapomeňte dochutit solí a pepřem dle Vaší chuti.
  6. Vše důkladně promíchejte!
  7. Poté si vytvořte placky a připravte si je na způsob, který Vám nejvíce vyhovuje!
    1. Upečte je v troubě na plechu vystlaném pečícím papírem.
    2. Přpravte si je na nepřilnavé pánvi, bez oleje.
    3. Pokud se bojíte, že se Vám placky na pánvi připálí a nemáte pečící papír, pak můžete zvolit tuto poslední variantu – nejméně zdravou. Do pánve si přidejte pár kapek řepkového oleje a opečete placky z obou stran dozlatova.

Tak co, už se těšíte, až si tyto „nové“ bramboráky připravíte? Určitě se toho nebojte a vyzkoušejte je! Skvělý je k nim dip ze zakysané smetany.

Dobrou chuť přejeme!