Máte rádi cibuli? Pokud ano, udělejte si tuto skvělou cibulovou kytici, která dokonale poslouží jako předkrm.

 

Ti z vás, kteří si libují ve smažených jídlech a hlavně v cibulových kroužcích tak zbystřete.
Tohle je opravdu originální způsob pro servírování, bude se skvěle hodit na Vaši oslavu. Na stole se bude skvěle vyjímat. Rozhodně nikdo z hostů to nepřehlídne, jelikož těmto křupavým proužkům v kombinaci s lahodným dresingem se těžko odolá. Pojďte se pustiť s radostí dotoho.

Co budete potřebovat

Na cibuli
velká cibule
1 šálek hladké mouky
1 1/2 lžičky červené papriky
1 1/2 lžičky kajenského pepře
1 1/2 lžičky soli
1/2 lžičky pepře
1/2 lžičky oregana
1/2 lžičky sušeného česneku
2 vejce
šálek plnotučného mléka
olej na smažení

Čtěte také: Tento psychologický test funguje lépe než hodiny u psychiatra – stačí si vybrat jedny dveře

Na dresing
150 g zakysané smetany
čerstvé bylinky (pažitka, tymián, bazalka)
2 stroužky česneku
sůl a pepř

[hana-code-insert name=’google‘ /]Postup

Nejdůležitější je vybrat nějakou velkou cibuli a poté ji správně nařezat. Uřízněte si asi 1-2 cm z vrchní části a poté oloupejte. Dejte si pozor, abyste neporušili spodní část cibule. Musí totiž držet pohromadě. Abyste dosáhli kvetoucího vzhledu, nařezejte ji na 16 dílků. Kořen musí zůstat neporušen.

Nyní si v misce rozšlehejte vejce s mlékem a v druhé misce smíchejte sypké suroviny.

Připravenou cibuli vložte do misky se sypkou směsí a důkladně obalte. Poté můžete namočit do směsi vejce a mléka. Tento krok opakujte alespoň 2x. Po obalení dejte cibuli do mrazáku a nechte hodinu odležet.

Zatímco máte cibuli v mrazáku si připravte dresing. Je to opravdu jednoduché, stačí smetanu smíchat s námi zvolenými bylinkami a kořením.

Jak vyndáte cibuli z mrazáku můžete smažit. Je jenom na Vás zda zvolíte friťák nebo hrnec s olejem. Důležité je, aby celá cibule byla ponořená. Smažte cca 4 minuty ze všech stran. Po smažení nechte okapat na papírové utěrce.

Pokud chcete kytici jako na obrázku, vyřízněte střed cibule, do kterého pak vložíte dresing.