Máte rádi karbanátky, ale ty klasické už Vás nebaví? Tak vyzkoušejte tento úžasný recept! Nejen, že budou karbanátky více šťavnatější, ale také zdravější!

Klasický recept na karbanátky už určitě znáte, že? Nicméně pro ty, kteří dodržují dietu a chtějí ji trochu diverzifikovat, existují i další recepty. Dnes je s Vámi budeme rádi sdílet!

Nabízíme Vám opuštění obvyklé verze masa ve prospěch ryby a zdravého zeleného hrášku. Přidáním zeleniny a ovesných vloček snížíte obsah kalorií v misce a dodáte karbanátkům více jemnosti a šťavnatosti. Tak pojďme na přípravu!

Co budete potřebovat?

  • 700 g filet bílých ryb
  • 1 PL mletých ​​ovesných otrub
  • 1 cibuli
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 100 ml odstředěného mléka
  • 200 g mraženého zeleného hrášku
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ovesné otruby si namočte do mléka po dobu 5-10 minut.
  2. Rybí filé si mezitím nakrájejte na malé kousky.
  3. Vše poté důkladně smíchejte a přidejte vejce, sůl a pepř.
  4. Zbývající cibuli jemně nakrájejte a osmažte dozlatova.
  5. Teď si připravte náplň. Rozmrazte si zelený hrášek, který poté s cibulí rozmixujte dohladka. Do směsi přidejte žloutek, sůl a pepř.
  6. Mokrýma rukama si připravte placičky z připravené směsi, doprostřed umístěte náplň.
  7. Smažte v suché pánvi z obou stran, ať Vám vznikne křupavá kůrka.

Čtěte také: Skutečně máme 7 životů? Víme, jak poznat, ve kterém jste nyní

Dobrou chuť přejeme!