Klasický recept na karbanátky už určitě znáte, že? Nicméně pro ty, kteří dodržují dietu a chtějí ji trochu diverzifikovat, existují i další recepty. Dnes je s Vámi budeme rádi sdílet!
Nabízíme Vám opuštění obvyklé verze masa ve prospěch ryby a zdravého zeleného hrášku. Přidáním zeleniny a ovesných vloček snížíte obsah kalorií v misce a dodáte karbanátkům více jemnosti a šťavnatosti. Tak pojďme na přípravu!
Co budete potřebovat?
- 700 g filet bílých ryb
- 1 PL mletých ovesných otrub
- 1 cibuli
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 100 ml odstředěného mléka
- 200 g mraženého zeleného hrášku
- sůl a pepř dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ovesné otruby si namočte do mléka po dobu 5-10 minut.
- Rybí filé si mezitím nakrájejte na malé kousky.
- Vše poté důkladně smíchejte a přidejte vejce, sůl a pepř.
- Zbývající cibuli jemně nakrájejte a osmažte dozlatova.
- Teď si připravte náplň. Rozmrazte si zelený hrášek, který poté s cibulí rozmixujte dohladka. Do směsi přidejte žloutek, sůl a pepř.
- Mokrýma rukama si připravte placičky z připravené směsi, doprostřed umístěte náplň.
- Smažte v suché pánvi z obou stran, ať Vám vznikne křupavá kůrka.
Čtěte také: Skutečně máme 7 životů? Víme, jak poznat, ve kterém jste nyní
Dobrou chuť přejeme!