Máte rádi masové koule? Tak si je vyzkoušejte připravit na thajský způsob! Jde o velmi netradiční, avšak chutný pokrm!

Máte rádi masové koule z IKEI? No, kdo by neměl, že? Vyzkoušejte si je schválně připravit na thajský způsob. Možná to zní zvláštně, ale jde o velmi chutný recept, u kterého si můžete být jisti, že ho ocení celá Vaše rodina. Zároveň si tím zpestříte jídelníček, což zní o to zajímavěji!

Co budete potřebovat?

  • 1 kg hovězího masa
  • 1/2 šálku strouhanky
  • 4 zelené cibulky, nasekané nadrobno
  • 1 vejce
  • 2 stroužky česneku, mletého
  • 1 ČL zázvoru, mletého
  • 1 ČL sezamového oleje
  • špetku soli
  • špetku chilli
  • 1/4 šálku kukuřičného škrobu
  • rostlinný olej na smažení
  • 1/2 šálku kuřecího vývaru
  • 1/4 šálku sójové omáčky
  • 2 PL jablečného octu
  • 2 PL omáčky Hoisin
  • 1 PL medu
  • 2 ČL sezamových semínek

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Ve velké misce si smíchejte mleté ​​hovězí maso, strouhanku, 2 zelené cibulky, vejce, česnek, zázvor a sezamový olej. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
  2. Ze směsi si vytvořte malé kuličky, které poté obalte v kukuřičném škrobu.
  3. Ve velké pánvi si při středí teplotě rozehřejte cca 1/2 rostlinného oleje.
  4. Následně přidejte masové kuličky, které smažte ze všech stran. Cca 3 minuty na stranu.
  5. Po smažení doporučujeme kuličky umístit na papírové utěrky, kde je zbavíte přebytečného tuku.
  6. Do pánve si pak přidejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, jablečný ocet, Hoisin omáčku a med. Vše důkladně zamíchejte a přidejte kuličky.
  7. Takto vařte dalších 6 až 8 minut.
  8. Odstraňte z tepla, posypte zbývající zelenou cibulkou a sezamem, a podávejte.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Vádí Vám, že když připravujete řízky na pánvičce, jsou mastné? Vyzkoušejte tento recept na kuřecí řízky z trouby!