Máte rádi masové koule z IKEI? No, kdo by neměl, že? Vyzkoušejte si je schválně připravit na thajský způsob. Možná to zní zvláštně, ale jde o velmi chutný recept, u kterého si můžete být jisti, že ho ocení celá Vaše rodina. Zároveň si tím zpestříte jídelníček, což zní o to zajímavěji!
Co budete potřebovat?
- 1 kg hovězího masa
- 1/2 šálku strouhanky
- 4 zelené cibulky, nasekané nadrobno
- 1 vejce
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 ČL zázvoru, mletého
- 1 ČL sezamového oleje
- špetku soli
- špetku chilli
- 1/4 šálku kukuřičného škrobu
- rostlinný olej na smažení
- 1/2 šálku kuřecího vývaru
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 2 PL jablečného octu
- 2 PL omáčky Hoisin
- 1 PL medu
- 2 ČL sezamových semínek
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velké misce si smíchejte mleté hovězí maso, strouhanku, 2 zelené cibulky, vejce, česnek, zázvor a sezamový olej. Osolte, opepřete a důkladně promíchejte.
- Ze směsi si vytvořte malé kuličky, které poté obalte v kukuřičném škrobu.
- Ve velké pánvi si při středí teplotě rozehřejte cca 1/2 rostlinného oleje.
- Následně přidejte masové kuličky, které smažte ze všech stran. Cca 3 minuty na stranu.
- Po smažení doporučujeme kuličky umístit na papírové utěrky, kde je zbavíte přebytečného tuku.
- Do pánve si pak přidejte kuřecí vývar, sójovou omáčku, jablečný ocet, Hoisin omáčku a med. Vše důkladně zamíchejte a přidejte kuličky.
- Takto vařte dalších 6 až 8 minut.
- Odstraňte z tepla, posypte zbývající zelenou cibulkou a sezamem, a podávejte.
Dobrou chuť přejeme!