Máte rádi sladké? Tento dezert z více druhů těsta si zaručeně oblíbíte!

Už Vás nebaví pořád dokola péct  jedny a ty samé buchty a dělat se s pracnými dorty? Máme pro vás skvělý nápad, jak připravit netradiční, ale za to výborný zákusek, který se hodí pro všechny příležitosti.

Není to jen tak ledajaký zákusek, skládá se rovnou ze 3 druhů těst a výborného mléčného krému. Možná, že Vám to může připadat složité, ale příprava je velice jednoduchá!

Potřebujeme:

  • Na kakaové těsto:

    • 1 vejce
    • 5 lžic hladké mouky
    • 5 lžic cukru krystal
    • 5 lžic mléka
    • 5 lžic kakaového prášku
    • 150 ml zakysané smetany
    • 1/3 balení prášku do pečiva
  • Na makové těsto:

    • 1 vejce
    • 5 lžic hladké mouky
    • 5 lžic cukru krystal
    • 5 lžic mletého máku
    • 150 ml zakysané smetany
    • 1/3 balení prášku do pečiva
  • Na ořechové těsto:

    • 1 vejce
    • 5 lžic hladké mouky
    • 5 lžic cukru krystal
    • 5 lžic mletých ořechů
    • 150 ml zakysané smetany
    • 1/3 balení prášku do pečiva
  • Na krém:

    • 1 l mléka
    • 10 lžic krupice
    • 200 g másla
    • 100 g rozpuštěné bílé čokolády
    • 120 g cukru krystal
    • 3 vanilkové cukry
  • Na posypání:

    • mleté ořechy
  • Postup přípravy:

Z příslušných ingrediencí si připravíme 3 rozdílná těsta. Každé z nich jednotlivě upečeme v troubě, kterou si předehřejeme na 160-170°C. Pečeme po dobu 10-15 minut.

Čtěte také: Zima stále ještě za dveřmi, a tak je nejvhodnější čas připravit si vydatnou teplou Tukožroutskou polévku!

Mezi tím, co si necháváme těsta vychladnout, připravíme krém. Na rozpálené plotýnce zahřejeme mléko a postupně přidáváme krupici s oběma druhy cukru. Mícháme dokud nám mléko nezhoustne.

Změklé máslo vyšleháme do pěny a po troškách přidáváme do vychladlého zahuštěného mléka. Když máme vše dokonale propojené, vmícháme do směsi rozpuštěnou bílou čokoládu.

Upečená těsta si na sebe můžeme vrstvit jak se nám zlíbí. Každopádně, aby zákusek vypadal esteticky hezky, je nejlepší začít od těsta makového.

Makové těsto dáme dospodu pekáče, pomažeme vrstvou krému a přikryjeme těstem kakaovým. Tímto způsobem pokračujeme i se zbylým těstem. Nejsvrchnější, ořechové těsto pomažeme zbylým krémem a posypeme mletými ořechy.

Přejeme dobrou chuť!