David Hampl
17 října, 2019

Všichni to známe, máme tak rádi nejrůznější dezerty a sladké, ale nechce se nám kvůli upečení chutného koláče ke kávě strávit v kuchyni celé odpoledne. To je také důvodem, proč jsou dnes tak oblíbené různé nepečené dezerty. Nedělní návštěvu ale nemusíte hostit jen tradičním zákuskem či koláčem, stejně dobře to jde i s palačinkami či lívanečky. Tedy něco, co si naše babičky sice neumějí příliš představit, ale co jim bude zcela jistě velmi chutnat, až k nám přijdou na návštěvu. Dnes vám navíc přinášíme zcela jedinečný recept na palačinky bez mouky, takže jsou vhodné například i pro osoby, které nemohou konzumovat lepek. Jak tedy připravit zdravé a nadýchané palačinky?

Co budete potřebovat?

Na tento skvělý zákusek budete potřebovat pouze sto dvacet gramů krémového smetanového sýra pokojové teploty, dvě polévkové lžíce cukru krupice a čtyři vejce. Do těsta lze ale samozřejmě přidat například i skořici, kakao či vanilkový extrakt. Na ozdobu palačinek doporučujeme například jahody či banány s javorovým sirupem.

Jak nadýchané palačinky připravit?

Postup je velmi snadný a zvládne ho i vaše dospívající dcera. Do větší mísy dejte krémový sýr a vejce. Vše rozmixujte dohladka za pomoci ručního mixéru. Následně přidejte cukr a případné další ingredience a opět rozmixujte. Poté nechte vzniklou směs asi jednu až dvě minuty odstát a mezitím si na středně silném plamenu připravte pánev, ve které rozpustíte trochu másla či oleje. Posledním krokem je nalití adekvátního množství těsta a pečení z obou stran do zlatova. Obvykle se první strana peče přibližně dvě minuty, druhá strana jen minutu. Hotové palačinky pak již jen ozdobte kousky nakrájených jahod nebo banánu a polijte javorovým sirupem. Kdo chce, může si je ozdobit i čerstvě ušlehanou šlehačkou. Uvidíte, že zachutnají všem a nikdo neuvěří, že v nich není žádná mouka.

Sdílejte článek