Meloun jsem nakrájela na melé kousky a nechala zmrazit. O pár hodin později vznikla osvěžující pochoutka, kterou si všichni zamilovali!

Studený, sladký, lahodný, křupavý. Toto všechno jsou hlavní atributy sorbetů, které všichni zbožňujeme především v létě. No jedli jste už někdy melounový sorbet? Pokud ne, tento recept byste měli doma vyzkoušet okamžitě. Není to jen obyčejné ovocné pyré, které hodíte do mrazničky. Je to něco, po čem se bude olizovat celá rodina.

Co budete potřebovat?

  • 1 červený meloun

Jak na to?

Věřte, že jste nikdy nepřipravovali a ani nikdy nebudete připravovat jednodušší recept. Meloun si nařežte na menší kousky, ideálně na kostky. Nezapomeňte z něj vytahovat zrníčka. Pokud Vám nevadí, klidně je tam můžete i nechat. Vezměte si tác, který se Vám vejde do mrazáku a vyložte ho potravinovou fólií nebo pečícím papírem. Na vyložený tác napěchujeme kousky melounu nejlépe tak, aby se vzájemně nepřekrývaly. Poté nechte v mrazáku do druhého dne, dokud se meloun celkem nezmrazí. Zmrazené melounové kostky vhoďte do mixéru a nechte z něj udělat kaši. Takovou melounovou kaši uskladněte v hlubších nádobách, v nanukovačích či zmrzlinových formičkách a dejte ještě na hodinku nebo dvě zamrazit do tuha. Pak papajte kdykoliv Vám přijde chuť. A už víc nemusíte kupovat drahé a sladké nanuky.

Sorbet si můžete udělat i z jiného ovoce, ideální je z jahod, ale také z kteréhokoliv druhu citrusů – tedy z citrónů, pomerančů, či osvěžujících hořkých grapefruitů. Nepohrdejte však ani třešněmi či peckovicemi, zejména meruňky jsou pro tento účel přímo dokonalé. Do sorbetu můžete přidat cukr, med, nebo dokonce rum, či jiný alkohol.[hana-code-insert name=’google‘ /]

Čtěte také: Tato dřevěná chata se nachází daleko od civilizace, ale je snem téměř každého z nás. Podívejte se, jaké tajemství ukrývá uvnitř!

Přejeme dobrou chuť!