Mexický salát – jídlo, které kombinuje čerstvost, šťavnatost a sytost. Možností pro jeho přípravu existuje mnoho. A dnes jsme pro Vás připravili jeden z nejvíce jednoduchých a cenově dostupných receptů, který je milován mnoho.
Co budete potřebovat?
- 200 g tvrdého sýra
- 250 g konzervovaných fazolí
- 350 g konzervovaný kukuřice
- 350 g konzervovanýho ananasu
- 1 pórek
- 5 PL majonézy
- sůl dle chuti
- černý pepř dle chuti
- bylinky dle chuti
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Nejprve si nakrájejte pórek na malé kousky, zalijte ho vařící vodou a nechte odstát 10-15 sekund.
- Poté opláchněte studenou vodou a dejte stranou.
- Připravte si fazole, nejlépe si je opláchněte v cedníku, ať důkladně okape přebytečná voda.
- Teď přichází na řadu ananas, který si nakrájejte na kostičky.
- Sýr si nastrouhejte na velkém struhadle.
- Všechny ingredience si smíchejte, přidejte majonézu, sůl a pepř dle chuti. Důkladně vše promíchejte.
- Před podáváním umístěte salát do lednice po dobu 30 minut.
- Na závěr dozdobte zeleninou.
Doporučení!
Obvyklá majonéza v tomto salátu může být nahrazena jinou zálivkou. Doporučujeme vyzkoušet místo majonézy zakysanou smetanu.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Napněte pleť jako s botoxem. Co dokonale zabírá?