Jste milovníci vína? 8 mýtů o vínu, které stále přetrvávají!

Existuje řada pravidel, kterými bychom se prý měli při výběru vína řídit, a my jim slepě věříme – marně.
Rozhodli jsme se pro Vás proto sepsat nejoblíbenější mýty, aby si každý mohl vybrat víno podle svého vkusu.

Dobré víno nemusí být drahé víno

[hana-code-insert name=’google‘ /]Lidé mají tendenci si myslet, že vysoká cena znamená lepší kvalitu, ale to není vždy pravda. Dobří výrobci často mají cenově dostupná vína, které v žádném případě nemají chuť a vůni slabší než ty drahé.

Čtěte také: Než půjdete do postele, vypijte tento nápoj. Někteří ho označují jako unikátní rozpouštěč tuků

Víno může být vyrobeno z různých odrůd hroznů

Existuje názor, že jedno víno je vždy lepší. Nicméně, různé odrůdy dohromady pomohou získat jemnou chuť a dát vínu jeho hloubku.

Úzavěr neurčuje hodnotu vína

Jiný vinařský mýtus je o tom, že jiné než korkové šrouby znamenají, že takové víno je považováno za falešné. Ve skutečnosti mnoho výrobců jim dává přednost ze dvou důvodů: 1) takovéto úzávěry snižují cenu výroby; 2) narozdíl od konvenčních korků, bakterie neobývají tyto úzávěry.

Polosladké víno je obecně špatné kvality

Někteří výrobci říkají, že polosladká vína se rovnají suchým a polosuchým. Ve skutečnosti se však cukr používá k utajení nedostatků.

Jeden typ vína může být spárován s různými potravinami

[hana-code-insert name=’google‘ /]Existují ti, kteří si myslí, že jedna odrůda by měla být spárována s jediným druhem jídla, ale proč se tak omezovat? Pokuste se najít své vlastní nové kombinace!

Pro dobré víno se používají zářivější štítky

Vysoká konkurenceschopnost trhu vede k tomu, že výrobci hledají nová řešení, která motivují zákazníky ke koupi svých vín. Zářivý štítek je jen marketingový tah a kvalita vína tím netrpí.

Sediment neznamená, že je víno je zbarveno

Mnoho z nich je přesvědčeno, že sediment ve sklenici vína znamená další barvy a nízkou kvalitu. Ve skutečnosti, sediment pouze znamená, že víno nebylo během výroby zfiltrováno a je 100% přirodní.

Většina odrůd vína ztrácí kvalitu v průběhu let

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]I přes to, že se jedná o rozšířený mýtus, velmi nízké procento vín se ve skutečnosti zlepšuje s věkem. Pro většinu z nich je stárnutí absolutně zakázáno.