Jste milovníkem medovníku? Tak potom neodoláte těmto medovým řezům s chutným krémem a polevou.

Pokud máte rádi medovník, tak tento recept je přesně určený pro Vás. Tyto řezy jsou dokonalé vláčné s plnou chutí medu a vanilkového krému. Tato kombinace je opravdu něco božského. Není snad možné abyste nepodlehli těmto chutím. Jedinou nevýhodou tohoto receptu je, že je poněkud zdlouhavější. Takže to chce trochu trpělivosti, ale výsledek bude stát opravdu za to.

Ingredience

Korpus
2 vejce
3 lžíce cukru
4 lžíce medu
50 g másla
450 g hladké mouky
5 lžic mléka
1 lžička jedlé sody
trošku citronové šťávy
2 lžíce holandského kakaa
2 lžíce mléka

Čtěte také: V tomto věku každé ženy přijdou nepředstavitelné změny. Co nás všechny čeká a nemine?

Krém
2 balení vanilkového pudinku
700 ml mléka
250 g másla
200 g moučkového cukru
2 lžíce holandského kakaa

Bílková poleva
1 bílek
šťava z půlky citrónu
200 g moučkového cukru

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup

Do hrnce si nalijte mléko a udělejte pudink. Poté nechte vychladnout a přimíchejte máslo s cukrem a vyšlehtej hladkou směs.

V míse nad parou si vyšlehejte máslo s vejci, sodou a 5 lžic mléka. Poté přidejte cukr a dobře promíchejte. Můžete odstavit a přisypat mouku a opět dobře promíchejte, aby se vše spojilo. Nezapomeňte přidat pudink. Toto těsto si rozdělte na dvě části. Do druhé přidejte kakao, aby krém byl tmavý.

Korpus: těsto si rozdělte na 4 směsi, protože budete potřebovat 4 pláty. Do 2 z těchto těst přidejte kakao.  Každý plát pečte asi 15 minut na 160°C.

Na bílkovou polevu si vyšlehejte klasicky bílky s cukrem a citronovou štávou.

Teď je na řadě vrstvení: Na tmavé těsto namažte světlý krém a přikryjte světlým těstem a namažte tmavý kréme. Opět přiložte světlý plát a namažte tmavým krémem. A nakonec přijde tmavý plát.

Vše polijte bílkovou polevou a moučník můžete ozdobit dle chuti. Vložte do lednice alespoň na 6 hodin.