Tak tato chilli polévka inspirovaná italským vínem a oblíbenou italskou krůtí klobáskou, listy salátu kale a rajčaty je něco, co si musíte doma vyzkoušet. Hledáte-li totiž novou inspiraci pro Váš jídelníček, pak je toto skvělý tip. Dokud na dveře nezaklepe jaro, je o důvod více si tuto lahodnou polévku připravit.
Co budete potřebovat?
- 1 PL extra panenského olivového oleje
- 0,5 kg pikantní italské krůtí klobásky
- 1 velkou cibuli, nakrájenou nadrobno
- 2 stroužky česneku, mletého
- 1 červenou papriku, nakrájenou nadrobno
- 1 PL chilli prášku
- 1 ČL kájenského pepře
- 1 ČL sušeného oregána
- 2 PL rajčatové pasty
- 425 g rajčat, nakrájených nadrobno
- 425 g fazolí
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 1 velký svazek salátu kale, natrhaný na menší kousky
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Ve velkém hrnci si při střední teplotě rozehřejte olej.
- Poté přidejte nadrobno nakrájenou krůtí italskou klobásku, kterou si osmažte dozlatova, cca 6 minut.
- Následně přidejte cibuli, česnek, červenou papriku, chilli prášek, kájenský pepř a oregáno. Vařte dalších 6-7 minut.
- Potom přidejte rajčatovou pastu, důkladně zamíchejte a vařte další cca 1 minutu.
- Pak už jen stačí přidat rajčata, fazole a kuřecí vývar.
- Přiveďte k varu, snižte teplotu a přidejte listy salátu kale.
- Takto vařte cca 30 minut. Polévka by měla zhoustnout.
Dobrou chuť přejeme!