Pro milovníky džemů! Přinášíme Vám tento netradiční recept na famózní jahodový džem s růžemi!

Růže mají nádhernou vůni a pokud jste ještě nezkoušeli ochutnávat jahody s lupínky růží, pak jste udělali velkou chybu. Napravit ji ale můžete právě teď.

Co budete potřebovat?

  • 1,5 kg jahod
  • 200 g růžových lupínků
  • 1,2 kg cukru
  • 100 ml vody
  • 1-2 lžičky kyseliny citrónové

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

Očištěné a omyté jahody vložte do hrnce a zasypte je poloviční dávkou cukru. Nechte je přes noc odstát a druhý den začněte vařit džem. Šťávu ze zcukernatělých jahod vylijte zvlášť do misky a přidejte k ní lupínky růží. Přidejte kyselinu citronovou a přiveďte směs k varu.

Když směs vře, přidejte do ní i zbylé bobule a vařte na středně silném plameni asi 5 minut. Odstavte směs z ohně a nechte ji vychladnout. Po úplném vychladnutí převařte směs ještě jednou, nechte ji 10 minut vřít a poté nalévejte do sklenic.

Čtěte také: 5 jednoduchých svátečních salátů, které vypadají jako z restaurace svátečních Viz také sváteční den

Dobrou chuť!