Růže mají nádhernou vůni a pokud jste ještě nezkoušeli ochutnávat jahody s lupínky růží, pak jste udělali velkou chybu. Napravit ji ale můžete právě teď.
Reklama
Co budete potřebovat?
- 1,5 kg jahod
- 200 g růžových lupínků
- 1,2 kg cukru
- 100 ml vody
- 1-2 lžičky kyseliny citrónové
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
Očištěné a omyté jahody vložte do hrnce a zasypte je poloviční dávkou cukru. Nechte je přes noc odstát a druhý den začněte vařit džem. Šťávu ze zcukernatělých jahod vylijte zvlášť do misky a přidejte k ní lupínky růží. Přidejte kyselinu citronovou a přiveďte směs k varu.
Když směs vře, přidejte do ní i zbylé bobule a vařte na středně silném plameni asi 5 minut. Odstavte směs z ohně a nechte ji vychladnout. Po úplném vychladnutí převařte směs ještě jednou, nechte ji 10 minut vřít a poté nalévejte do sklenic.
Dobrou chuť!
Reklama