Jste milovníky „tukožroutských“ polévek? Pak jisto jistě vyzkoušejte tento úžasný recept na Brokolicovou polévku se pstruhem. Dokonalá kombinace, která potěší i ty největší gurmány!

Nemusíte se naučit, jak vařit cizí pochoutku, abyste diverzifikovali své denní menu. Jednoduší přístup je naučit se dělat nějakou pořádnou hustou polévku, tzv. „tukožroutskou“, která Vás výjimečně zasytí. Existují desítky variací a možností, jak a kterou polévku uvařit, vždy jde jen o to, jaké suroviny zvolíte dle Vašich chutí.

My Vám dnes přinášíme vskutku skvělý recept na sytou brokolicovou polévku, která Vás nejen pořádně zasytí, ale zároveň dodá Vašemu tělo potřebné množství vitamínů. Můžete si být jistí, že s ní potěšíte celou svou rodinu, neboť nejde o běžně známou brokolicovou polévku. Navíc, zda-li milujete smetanový základ, je tato polévka jasnou volbou!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Brokolicová polévka se pstruhem

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Domácí malinové makrónky s bílou čokoládou: Když je jednou zkusíte připravit doma, už nikdy nebudete chtít kupované!

  • 1 l zeleninového, nebo kuřecího vývaru
  • 500 g brokolice
  • 800 g filetů pstruha
  • 1 mrkev
  • 1 PL mouky
  • 400 ml krému
  • 1 PL másla
  • 1 PL sezamu
  • skořici
  • špetku muškátového oříšku
  • špetku papriky
  • špetku majoránky
  • petržel
  • sůl a pepř dle chuti

Jak na to?

  1. Zatímco se Vám vaří kuřecí, nebo zeleninový vývar, připravte si filety pstruha. Nejlépe si je umístěte na nějakou fólii a poté přidejte špetku skořice, papriky, majoránky, soli a pepře. Okořeněné filety potom opatrně vložte do předem vyhřáté trouby na 200 stupňů na cca půl hodiny.
  2. Teď přichází na řadu zelenina. Na menší kousky si nakrájejte jak mrkev, tak brokolici a vše poté cca 10 minut vařte. Následně zeleninu sceďte a přidejte do hotového sceděného vývaru.
  3. Polévku v této formě vařte za stálého míchání ještě pár následujících minut, dokud nedostanete jednotnou konzistenci. Poté přidejte špetku skořice, muškátového oříšku, soli a pepře.
  4. Aby byla polévka jedinečná, rozpusťte si trochu másla na pánvi, přidejte lžíci mouky, promíchejte a nechte chvilku smažit.
  5. [hana-code-insert name=’Dole‘ /]Poté přidejte smetanu a nechte ztuhnout. Touto tzv. omáčkou následně zahustěte polévku. Nezapomeňte důkladně promíchat, ať má polévka krásnou jednotnou konzistenci.
  6. Podávejte s čerstvou nasekanou petrželkou a sezamovými semínky, společně s pečeným pstruhem. Uvidíte, že jde o gastronomické porno :-)!

Dobrou chuť přejeme!