Milujete banány? Využijte je do tohoto unikátního dezertu. Stačí vám jenom 5 minut a už si na něm můžete pochutnávat. A to vše zcela bez pečení a s jistotou velmi jednoduché přípravy. Jak na ně?

Máte na něco chuť nebo se ohlásila návštěva a vy doma nemáte nic připraveno? V takovém případě se vám bude hodit tento recept na skvělý banánový dezert. Složitostí se nebojte. Stejně tak se nebojte dlouhé přípravy, jelikož se jedná o populární nepečený dort.

Jaké ingredience budou potřeba?

Už se vám sbíhají sliny? Pokud ano, pojďte dát do kupy všechny ingredience, které budete na tuto zajímavou a lákavou pochoutku potřebovat. Co si připravit?

  • 1 balení dětských piškotů
  • 5 kusů banánů
  • 250 g sýru mascarpone
  • 350 ml smetany ke šlehání
  • 1 hrnek mléka
  • 1 balení Salka
  • 1 vanilkový pudink
  • 1 lžička vanilkové esence

Začínáme plněním formy

Jako první je třeba vzít si dortovou formu, popřípadě alternativu třeba v podobě zapékací mísy. Na dno následně pokladete piškoty, jeden vedle druhého. Když je hotovo, oloupejte a dále také nakrájejte banány. Ty poté poskládejte i na samotné piškoty. Tím máte základ na dort hotový. V tuto chvíli se můžete pustit do fáze dvě.

Čtěte také: Nejsnáze se zbavíte bolesti bederní páteře, když budete dělat tyto 2 jednoduché věci!

Připravte si pudinkový krém

Jeho příprava je poměrně jednoduchá. Vše se začíná přípravou pudinku. Jak na něj? Tak, jak je naspáno na samotném obalu. Pudinkový prášek smícháte s mlékem a přidáte cukr. Poté povaříte až vše zhoustne a pudink je hotový. V tuto chvíli jím také zalijete samotný základ dortu. Tedy vrstvu banánů a piškotů. když je pudink na svém místě, můžete dát vše do lednici chladit.

Nakonec připravte smetanový krém

Poslední fáze je založena na přípravě smetanového krému. Vezměte smetanu a začněte ji postupně vyšlehávat. Když začne pomalu ale jistě houstnout, tak k ní začněte přidávat také mascarpone. Poté vznikne poměrně hustá hmota. Tu následně rozetřete na samotný vršek vašeho připraveného dortu. Ten následně nechte ještě v ledničce, aby byl dokonale studený. Právě nízká teplota pomůže k tomu, že bude mít požadovanou tuhou konzistenci. Poté stačí nakrájet a již si můžete pochutnávat.