Milujete domácí pečivo? Pak jsou tyto bramborové koblížky tou správnou volbou. Všechny ingredience najdete jistě doma!

Neustále přemýšlíte nad tím, jak zpříjemnit každodenní večeře své rodině? Máme pro Vás skvělý chutný recept, který Vám nezabere mnoho času.

Bramborové koblížky jsou opravdu skvělé a chutné. Křupavé na povrchu a vláčné uvnitř. Tyto koblížky doporučujeme např. s houbovou omáčou, či jen s obyčejnou zakysanou smetanou.

Co budete potřebovat?

  • 1 kg brambor
  • 1 cibuli
  • 4 vejce
  • 2-3 lžíce mouky
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1/2 šálku oleje
  • 100 g tvrdého sýra
  • pepř a sůl dle chuti

Jak na to?

  1. Nejprve si umyjte brambory, které poté uvařte, nechte vychladnout a oloupejte.
  2. Poté si vezměte cibuli, kterou taktéž oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  3. Potom přidejte nastrouhaný sýr.
  4. Všechny ingredience následně smíchejte a důkladně promíchejte. Poté přidejte 2 vejce a dochuťte dle chuti solí a pepřem.
  5. Koblížky poté obalte v mouce a ve vejcích.
  6. Nakonce je osmažte na rozpálené pánvi a dopečte dozlatova v troubě.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Šéfkuchař mě naučil, jak si vyrobit domácí česnekové koření bez éček a chemie. Jediné, co budete potřebovat, jsou 3 hlavičky česneku!