Pouze domácí chléb může tak úžasně cítit a chrlit. Ano, v supermarketech si můžete koupit nejvíce neobvyklé výrobky z chleba, ale nemají hlavní součást – lásku.
Koneckonců, díky této složce jsou domácí pečivo neuvěřitelně chutné. Varené na tomto receptu chleba se změní na aromatické, chutné, jemné drobivé a chutné kůry …
Připomíná stejný bochník dětství! Ideální jako doprovod k hlavním pokrmům a jako základ pro chutné sendviče. Takže je čas udělat si v troubě domácí bochník.
Co budete potřebovat?
Na těsto:
- 250 g mouky
- 6 g suchého droždí
- 4 g soli
- 30 g másla, nebo margarínu
- 100 ml mléka
- 50 ml vody
Na pomazání:
- 1 žloutek
- 5 g mléka
Jak na to?
- Smíchejte všechny suché ingredience v misce, přidejte margarín, mléko a vodu.
- Vypracujte si těsto.
- Hotové těsto lehce zakápněte rostlinným olejem, zakryjte a odložte na teplé místo po dobu 30 minut.
- Po 30 minutách těsto vytáhněte a zkontrolujte. Pak ho opět zakryjte potravinovou fólií a dejte na teplé, klidné místo na další hodinu.
- Z těsta poté začněte vytvářet bochník.
- Bochník následně položte na plech s pečícím papírem. Zakryjte ho utěrkou a znovu nechte 30 minut odležet.
- Ostrým nožem udělejte na povrchu bochníku charakteristické řezy šikmo. Povrch namažte vaječným žloutkem smíchaným s mlékem.
- Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Bochník vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 30 minut.
Dobrou chuť přejeme!