Milujete domácí pečivo? Pak si upečte tento Nadýchaný bochník! S máslem je úplně nejlepší!

Pouze domácí chléb může tak úžasně cítit a chrlit. Ano, v supermarketech si můžete koupit nejvíce neobvyklé výrobky z chleba, ale nemají hlavní součást – lásku.

Koneckonců, díky této složce jsou domácí pečivo neuvěřitelně chutné. Varené na tomto receptu chleba se změní na aromatické, chutné, jemné drobivé a chutné kůry …

Čtěte také: Máte rádi masové koule? Tak si je vyzkoušejte připravit na thajský způsob! Jde o velmi netradiční, avšak chutný pokrm!

Připomíná stejný bochník dětství! Ideální jako doprovod k hlavním pokrmům a jako základ pro chutné sendviče. Takže je čas udělat si v troubě domácí bochník.

Co budete potřebovat?

Na těsto:

  • 250 g mouky
  • 6 g suchého droždí
  • 4 g soli
  • 30 g másla, nebo margarínu
  • 100 ml mléka
  • 50 ml vody

Na pomazání:

  • 1 žloutek
  • 5 g mléka

Jak na to?

  1. Smíchejte všechny suché ingredience v misce, přidejte margarín, mléko a vodu.
  2. Vypracujte si těsto.
  3. Hotové těsto lehce zakápněte rostlinným olejem, zakryjte a odložte na teplé místo po dobu 30 minut.
  4. Po 30 minutách těsto vytáhněte a zkontrolujte. Pak ho opět zakryjte potravinovou fólií a dejte na teplé, klidné místo na další hodinu.
  5. Z těsta poté začněte vytvářet bochník.
  6. Bochník následně položte na plech s pečícím papírem. Zakryjte ho utěrkou a znovu nechte 30 minut odležet.
  7. Ostrým nožem udělejte na povrchu bochníku charakteristické řezy šikmo. Povrch namažte vaječným žloutkem smíchaným s mlékem.
  8. Předehřejte si troubu na 200 stupňů. Bochník vložte do předehřáté trouby a pečte po dobu 30 minut.

Dobrou chuť přejeme!