Milujete domácí pečivo? Pak si určitě připravte tyto domácí máslovo-kefírové nadýchané houstičky!

Vůně domácího pečiva se šíří po celém domě … Co Vám to připomíná? Krásné časy strávené u Vaší milované babičky? Kdo by si nedal domácí nadýchané houstičky. Dnes Vám proto přinášíme recept, který okouzlí děti i dospělé. Co více, jeho příprava Vám nezabere mnoho času.

Co budete potřebovat?

  • 400 g polohrubé mouky
  • 100 g cukru
  • 250 ml kefíru
  • 175 g másla pokojové teploty
  • 3/4 ČL soli
  • 1/2 ČL prášku do pečiva
  • 1/2 ČL sody

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a sodu smíchejte v menší misce.
  2. Pomocí vidličky si rozmačkejte máslo, přidejte kefír a důkladně míchejte, dokud nedostanete jednotnou konzistenci.
  3. Vše spojte, prohněťte si těsto a rozdělte ho na dvě části. Pomocí hrnku si z poloviny těsta vytvořte 6 ks houstiček. Totéž udělejte i s druhou polovinou těsta.
  4. Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů, dokud nezískáte zlatavé zbarvení.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: Jíte špenát? Určitě byste měli! Jedná se o legitimní „superpotravinu“, kterou ve svém životě potřebujete!