Vůně domácího pečiva se šíří po celém domě … Co Vám to připomíná? Krásné časy strávené u Vaší milované babičky? Kdo by si nedal domácí nadýchané houstičky. Dnes Vám proto přinášíme recept, který okouzlí děti i dospělé. Co více, jeho příprava Vám nezabere mnoho času.
Co budete potřebovat?
- 400 g polohrubé mouky
- 100 g cukru
- 250 ml kefíru
- 175 g másla pokojové teploty
- 3/4 ČL soli
- 1/2 ČL prášku do pečiva
- 1/2 ČL sody
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Prosátou mouku, prášek do pečiva, sůl a sodu smíchejte v menší misce.
- Pomocí vidličky si rozmačkejte máslo, přidejte kefír a důkladně míchejte, dokud nedostanete jednotnou konzistenci.
- Vše spojte, prohněťte si těsto a rozdělte ho na dvě části. Pomocí hrnku si z poloviny těsta vytvořte 6 ks houstiček. Totéž udělejte i s druhou polovinou těsta.
- Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 220 stupňů, dokud nezískáte zlatavé zbarvení.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: Jíte špenát? Určitě byste měli! Jedná se o legitimní „superpotravinu“, kterou ve svém životě potřebujete!