Milujete jablečný závin? Pak vyzkoušejte tuto lahodnou Jablečnou roládu!

Klasický jablečný závin již nikoho nepřekvapí, ale tento famózní recept na lahodnou a vláčnou jablečnou roládu však zachutná každému, kdo tento dezert ochutná. Stačí jedno malé kousnutí a Vaše návštěva bude přímo okouzlena. Pokud tedy hledáte recept na dezert, kterým zapůsobíte na plánovanou nedělní návštěvu Vašich přátel, pak je pro Vás tento recept jasnou volbou!

Co budete potřebovat?

  • 4 vejce
  • 8 PL krupicového cukru
  • 8 PL hladké mouky
  • 6 středně velkých jablek (případně hrušek – dle Vaší chuti)
  • hrst rozinek
  • rum (na namočení)
  • skořicový cukr

Jak na to?

  1. Nejrpve jablka (hrušky) umyjte, rozčtvrťte a nezapomeňte zbavit jádřince.
  2. Následně jablka nastrouhejte přímo na plech vyložený pečícím papírem, či vymazaný máslem a vysypaný moukou.
  3. Jablka poté ochuťte skořicovým cukrem a posypte rozinkami naloženými přes noc v rumu.
  4. Potom si připravte v míse piškotové těsto. Na jeho výrobu budete potřebovat ušlehaná vejce s cukrem a prosetou mouku.
  5. Připraveným těstem následně zalijte nastrouhaná jablka.
  6. Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů po dobu cca 8 min. – těsto by nemělo na dotek lepit.
  7. Jakmile bude těsto upečené, převraťte ho na další plech a srolujte do rolády – pevně, aby Vám jablka nevypadla.
  8. Na závěr už stačí jen pocukrovat a můžete podávat.

Doporučení!

Doporučujeme podávat se špetkou zakysané smetany.

Dobrou chuť přejeme!

Čtěte také: 8 výborných způsobů, jak učinit Váš šálek kávy zdravějším!