Klasický jablečný závin již nikoho nepřekvapí, ale tento famózní recept na lahodnou a vláčnou jablečnou roládu však zachutná každému, kdo tento dezert ochutná. Stačí jedno malé kousnutí a Vaše návštěva bude přímo okouzlena. Pokud tedy hledáte recept na dezert, kterým zapůsobíte na plánovanou nedělní návštěvu Vašich přátel, pak je pro Vás tento recept jasnou volbou!
Co budete potřebovat?
- 4 vejce
- 8 PL krupicového cukru
- 8 PL hladké mouky
- 6 středně velkých jablek (případně hrušek – dle Vaší chuti)
- hrst rozinek
- rum (na namočení)
- skořicový cukr
Jak na to?
- Nejrpve jablka (hrušky) umyjte, rozčtvrťte a nezapomeňte zbavit jádřince.
- Následně jablka nastrouhejte přímo na plech vyložený pečícím papírem, či vymazaný máslem a vysypaný moukou.
- Jablka poté ochuťte skořicovým cukrem a posypte rozinkami naloženými přes noc v rumu.
- Potom si připravte v míse piškotové těsto. Na jeho výrobu budete potřebovat ušlehaná vejce s cukrem a prosetou mouku.
- Připraveným těstem následně zalijte nastrouhaná jablka.
- Pečte v předem vyhřáté troubě na 170 stupňů po dobu cca 8 min. – těsto by nemělo na dotek lepit.
- Jakmile bude těsto upečené, převraťte ho na další plech a srolujte do rolády – pevně, aby Vám jablka nevypadla.
- Na závěr už stačí jen pocukrovat a můžete podávat.
Doporučení!
Doporučujeme podávat se špetkou zakysané smetany.
Dobrou chuť přejeme!
Čtěte také: 8 výborných způsobů, jak učinit Váš šálek kávy zdravějším!