Milujete kynuté knedlíky? Pak si určitě zamilujete tento recept na Pařené buchty! Jejich příprava je jednoduchá a chuť vynikající!

Tento recept je vskutku jednoduchý a budete k němu potřebovat jen pár surovin, které už pravděpodobně máte i doma. Jde o recept na pařené buchty, které Vám připomenou ten úžasný a chutný čas stravený u babičky. Pokud navíc milujete kynuté knedlíky, pak jsou pro Vás tyto buchty přesně to pravé ořechové!

Co budete potřebovat?

  • 400 g polohrubé mouky
  • 1/2 kostky čerstvého droždí
  • 1 ČL soli
  • 1 vejce
  • 200 ml vlažné vody

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Do misky si dejte vodu, kvasnice, mouku a vejce, a vše důkladně promíchejte.
  2. Do směsi poté přidejte už jen špetku soli a v případě potřeby mouku.
  3. Vypracujte si těsto, které by mělo mít hladkou a pružnou konzistenci.
  4. Těsto následně nechte odležet pod utěrkou na teplém místě po dobu cca 45 minut.
  5. Poté si těsto vyndejte na pomoučenou plochu, rozválejte si ho a vykrájejte z něj kruhy o velikosti hrníčku, či sklenice.
  6. Do středu každého kruhu pak zvolte náplň dle Vaší chuti a vyformujte do tvaru kuličky.
  7. Jakmile budete mít buchty hotové, nechte je odležet pod utěrkou ještě dalších 10 minut.
  8. Nejlepším způsobem přípravy těchto buchet je napařování. Do hrnce si nalijte vodu, kterou přiveďte k varu a přes hrnec umístěte utěrku, kterou pevně zagumičkujte. Na utěrku pak už jen stačí poskládat hotové buchty a přikrýt je pokličkou. Napařovat byste měli zhruba 10 minut.
  9. Jakmile buchty sundáte z páry, propíchněte je parátkem a podávejte.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Doporučení

Jako náplň doporučujeme zvolit téměř cokoliv, co máte rádi a to od povidel přes ovoce až po karamelové bonbóny.

Pakliže nemáte rádi náplně, můžete zvolit např. čokoládovou polevu, či jen čistý tvaroh s rozpuštěným máslem.

Čtěte také: 6 účinných způsobů, jak se zbavit ochablého obličeje a povislého krku. Omládnete o 15 let!

Dobrou chuť přejeme!