Milujete lasagne a rádi zkoušíte něco nového? Pak určitě vyzkoušejte tento famózní recept na Houbové lasagne s kuřecím masem. Svého gurmánského ducha určitě uspokojíte!

Lasagna jsou klasické italské jídlo. Tradičně se vyrábí s masem, ale složky se mohou výrazně lišit. Od klasiky po moderní, všechny variace lasagní mají svou vlastní jedinečnou chuť!

Dnes jsme si pro Vás připravili recept na netradiční lasagne, který osloví především milovníky kuřecího masa. Tyto lasagne jsou skvělou kombinací masa a hub, ať už použijete žampiony, či Vámi nasbírané houby, jednoznačně si pochutnáte!

Houbové lasagne s kuřecím masem

Co budete potřebovat?

Čtěte také: Tradiční medicína v Německu: starý recept na vyčištění tepen, únavy a detoxikaci těla

  • 12 listů lasagní
  • 1 kg hub (žampionů)
  • 1 kytici jarní cibulky
  • 800 g rajčat
  • 1 kg kuřecích prsou (bez kůže)
  • 100 ml vody
  • 4 PL olivového oleje
  • 400 g sýru mozzarelly
  • 200 g parmazánu
  • 400 g zakysané smetany
  • sůl a pepř dle chuti

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. Nejprve si předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Poté si jemně nakrájejte cibuli, kuřecí prsa a houby. Najemno si nakrájejte rajčata.
  3. V pánvi si zahřejte olivový olej na střední teplotu a postupně přidejte nakrájené houby, jarní cibulku, kuřecí prsa a vše vařte 10 minut.
  4. Poté přidejte nakrájená rajčata a navrchu zalijte vodou. Dochuťte solí a pepřem.
  5. Použijte lasagnové listy, které nepotřebují předvařit, případně je upravte dle instrukcí.
  6. Do zapékací misky vyložte jednu vrstvu lasagnových listů, 1/3 směsi kuřecího masa a nahoře 1/3 sýru parmezánu.
  7. Poté opakujte vrstvy dle toho, jak máte velkou zapékací misku. Nahoru nezapomeňte dát zakysanou smetanou a zasypat vše strouhaným sýrem mozzarellou.
  8. Vrch misky zakryjte fólií. Aby nedošlo k připečení, ujistěte se, že se fólie nedotýká sýra.
  9. Lasagne pečte v předem vyhřáte troubě cca 25 minut.
  10. Poté odstraňte fólii a pečte ještě dalších 15 minut, nebo dokud nebude mít sýr zlatavý nádech.
  11. Při podávání doporučujeme ozdobit čerstvou bazalkou.

Dobrou chuť přejeme!