Milujete legendární italskou pochoutku? Nemusíte na ni do pizzerie. Tato domácí pizza nejenom zachutná. Je také snadná, jelikož se připravuje na pánvičce. A jak na to?

Když se řekne Itálie, tak si mnoho lidí představí dovolenou, stejně jako typická jídla. Těmi jsou jak těstoviny, tak i vyhlášený pokrm, kterým je pizza. Na tu můžete do pizzerie, stejně jako je možné připravit si ji i doma. A to ne tak, že koupíte mraženou variantu, kterou vložíte do trouby. Domácí pizza může mít mnohem více podob a my se společně podíváme na jednu unikátní. Unikátní je tím, že se připravuje na pánvičce. Je to možné? Uvidíte, že ano.

Lákadlem je především celková jednoduchost i variabilita

Když dodržíte náš recept a náš postup, tak vás zaujme to, jak je domácí pizza z pánvičky jednoduchá. v podstatě vám stačí jenom 15 minut a už si na ní můžete pochutnávat. Velkým kladem domácí pizzy je také to, že si ji můžete připravit tak, jak ji máte rádi. Náš recept na domácí pizzu je spojený jenom s přípravou základního těsta a s jeho tepelnou úpravou na pánvi. Co si na pizzu dáte vy, to je jenom na vás.

Pokud chcete několik tipů, tak rozhodně nejvíce láká například rajčatová, nebo smetanová omáčka v podobě základu. Potom to jsou různé druhy sýrů, stejně jako to mohou být i různé druhy salámů. Někdo dá přednost třeba i papričkám, stejně jako nezapomene na olivy, nebo cibuli. Zapomínat nelze ani ne vejce, nebo další složky dvě chuti. Fantazii se meze nekladou – tedy pokud nutně nechcete dodržovat základní italské recepty.

Čtěte také: Umýváte kuře před vařením? Raději byste se měli podívat jak extrémně tím šíříte bakterie a škodíte svému zdraví

Co budete na domácí pizzu z pánve potřebovat?

Lákadlem je, že nebude potřeba ani kynuté těsto, ani jakákoliv jiná složitost. V podstatě to jsou jenom 4 suroviny, které vám k přípravě plně dostačují. A o jaké se jedná? Jsou to tyto:

  • 9 lžic mouky
  • 4 lžíce majonézy
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • 2 vejce

Jak na přípravu těsta? Smíchejte všechny suroviny dohromady

Přijdou vám suroviny na domácí pizzu celkem netradiční? Rozhodně se jich nebojte. Nejsou sice úplně běžné, ale pokud se máme podívat na výsledek, tak bude stát za to. Příprava těsta samozřejmě není nijak složitá. Vše je založeno jenom na tom, že jednotlivé ingredience smícháte dohromady. Buď v rámci kuchyňského robota, nebo ručně. Důležité je, aby vznikla jednotná hmota. A zatímco běžné těsto na pizzu má spíše tuhou konzistenci, tak zde mluvíme o takové, která je tekutější a může mnohým připomínat spíše těsto na palačinky.

Těsto nalijte na pánev a začněte přidávat suroviny

Když je těsto hotové, můžete ho nalít do dostatečně velké a také hluboké pánve. Zapněte pod ní jenom mírný plamen a začněte těsto dělat. V souvislosti s tím na něho již přidáváte jednotlivé ingredience. Tedy vše, co máte na pizze rádi. Několik tipů jsme vám dali výše, ale je čistě na vaší chuti, nebo na domácích zdrojích, co použijete.

Když je pizza vytvořená, již zbývá poslední věc. a to přikrytí pánve pokličkou. Takto ji nechte na mírnějším ohni zhruba po dobu 10 – 15 minut, po kterou se bude pizza dělat. Těsto se bude péct ze spodní čísti, zatímco díky poklici dojde k tepelné úpravě surovin teplem, které nebude unikat. Po této době zkontrolujte výsledek. Pokud jsou sýry rozpuštěny a těsto je dostatečně upečené, můžete pizzu vyklopit na talíř. Jednoduše nakrájejte a můžete ochutnat. Jak se vám povedla a s jakými surovinami byla? Podělte se s námi o informace!