Milujete-li kokos, pak musíte vyzkoušet tento jedinečný Kokosový cheescake skládající se ze tří lahodných vrstev!

Tak tento cheescake je kokosové tajemství, které musíte ochutnat! Zajímavostí tohoto dezertu je, že se skládá ze tří lahodných vrstev! Díky mnoha vrstvám se tak stává cheescake přímo neodolatelným! Garantujeme Vám, že přichystáte-li tento dezert své návštěvě, nezbyde na stole ani drobeček!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

Na spodní krustu:

  • 15 grahamových krekrů
  • 1/8 ČL soli
  • 3 PL cukru
  • 1/2 šálku másla, rozpuštěného

Na cheescake:

Čtěte také: Čtete si pečlivě nálepky na ovoci a zelenině, když je kupujete? Jestli ne, tak byste s tím měli co nejdříve začít!

  • 4 balení smetanového sýru
  • 1 a 1/4 šálku cukru
  • 1/2 ČL soli
  • 1 PL vanilkového extraktu
  • 4 větší vejce
  • 1 šálek kokosového mléka
  • 1/4 šálku zakysané smetany

Na polevu:

  • 1 balení smetanového sýra
  • 1/2 šálku másla, rozpuštěného
  • 3 PL kokosového mléka
  • 3 šálky práškového cukru
  • 1 šálek opečeného nakrájeného kokosu

Na ozdobu:

  • opečený nakrájený kokos

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Jak na to?

Dolní krusta:

  1. Pečící formu si vystelte ze všech stran alobalem a předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V mixéru si poté rozmixujte grahamové krekry na jemné drobky. Poté přidejte sůl a cukr. Vše přeneste do větší misky, přidejte máslo a vše důkladně promíchejte.
  3. Z hotové směsi si vytvořte dolní krustu cheescaku, tedy vystelte dno pečící formy. Formu s krustou poté dejte odležet do ledničky na nejméně 10 minut.
  4. Následně umístěte pečící formu na plech a pečte cca 10 minut. Teplotu snižte na 160°C.

Cheescake:

  1. Nejprve si ve větší pánvi přiveďte vodu k varu (cca plnou varnou konvici).
  2. Ve velké misce s použitím ručního mixéru si rozmixujte dohladka smetanový sýr, 3 až 4 minuty.
  3. Následně přidejte cukr a sůl, a mixujte, dokud nebude směs hladká a načechraná, 3 až 4 minuty.
  4. Přidejte vanilku a mixujte dalších 30 sekund.
  5. Poté přidejte vejce jedno po druhém, každé vejce šlehejte cca po dobu 1 minuty.
  6. Na závěr přidejte kokosové mléko a zakysanou smetanu. Vše mixujte dohladka, cca 1 minutu.
  7. Hotovou směs přeneste do pečící formy, kterou umístěte do pánve s vroucí vodou. Vše poté umístěte do předehřáté trouby. Pečte cca 1 hodinu a 30 minut.
  8. Poté vypněte troubu, otevřete dvířka a nechte tvarohový koláč pomalu ochlazovat ve vodní lázni po dobu 1 hodiny.
  9. Pečící formu následně opatrně vyndejte z vody a za alobal vytáhněte z formy hotový cheescake, který si dejte stranou (při pokojové teplotě).
  10. Po úplném ochlazení umístětě cheescake do lednice na nejméně 4 hodiny, nejlépe přes noc.

Poleva:

  1. Vyšlehejte si smetanový sýr, máslo a kokosové mléko do hladké směsi.
  2. Poté pomalu přidávejte práškový cukr a opečený nakrájený (nastrouhaný) kokos.
  3. Výslednou směs aplikujte na vychlazený cheescake.
  4. Před podáváním ozdobte vrch opečeným strouhaným kokosem.

Dobrou chuť přejeme!