Milujete likéry? Tento vás zaručeně ohromí. Nejenom, že je chutný. Je také jeden z mála, který má velmi blahodárné účinky na lidské tělo. Proč ho pít a co vše dokáže zlepšit? Budete koukat, jak umí prospívat! -
Menu

Milujete likéry? Tento vás zaručeně ohromí. Nejenom, že je chutný. Je také jeden z mála, který má velmi blahodárné účinky na lidské tělo. Proč ho pít a co vše dokáže zlepšit? Budete koukat, jak umí prospívat!

Zdraví by mělo být vždy na prvním místě. A když vám řekneme, že existuje velice chutný likér, kterým své zdraví podpoříte přirozenou cestou, a ještě vám i zachutná, určitě vás bude zajímat, o co se jedná. Tento výtečný likér se jmenuje „Sto listů“. Je to proto, že obsahuje směsici několika druhů listů bobulovitých plodin, které se společně smíchají a vytváří jedinečnou chuťovou kombinaci, která je navíc mimořádně prospěšná pro tělo.

Mezi jeho nejlepší účinky patří snížení krevního tlaku, posílení imunitního systému a očista těla od toxických látek. Samé skvělé benefity, že? Vaší oblíbenou zábavou se také může stát to, že likér nabídnete svým hostům a necháte je hádat, z čeho je likér vyroben. Můžeme se zaručit, že nikdo nebude vědět, ale všichni od vás poté budou chtít recept.

Jak na přípravu?

Jak si tedy vyrobíte tento skvělý likér? Základem jsou čerstvé ingredience. Budete potřebovat následující:

  • 33 listů černého rybízu, 33 listů třešně a 33 listů maliníku
  • 1 lžíci ostružin
  • 1 lžíci krupicového cukru
  • 0,5 l vodky
  • pár kapek citronové šťávy

Všechny listy i bobule ostružin nejprve pečlivě umyjte a poté je vložte do velkého hrnce. Zalijte je 800 ml vody a přikryjte poklicí. Celou směs pomalu přiveďte k varu a udržujte při mírném varu po dobu 30 minut. Směs poté nechte vychladnout a vodu přelijte přes síto. Zároveň listy i ostružiny jemně stlačujte lžící, abyste z nich dostali maximum živin. Do vymačkané šťávy poté přidejte citronovou šťávu a cukr a dobře rozmíchejte. Na závěr přijde půl litru vodky.

Nyní je čas tekutinu pročistit. Tento proces může zabrat i několik dní. Spočívá v tom, že tekutinu prolijete přes gázu a opakujete to tak dlouho, dokud nezískáte skutečně čistý likér. Poté už je likér hotov. Nyní jej přelijte do hezké skleněné nádoby a servírujte jako digestiv po jídle.

Jaké jsou výhody tohoto likéru?

Listy bobulovitých rostlin i samotné plody ostružiny jsou plné vitamínů, a to zejména vitamínu C, který je pro náš organismus naprosto nezbytný. Pomáhá zlepšovat obranyschopnost lidského těla a přispívá správným funkcím všech jeho orgánů.

Bobule jsou také známé svými preventivními účinky proti rakovinnému bujení. Popíjejte pravidelně tento likér a určitě uděláte krok navíc k tomu, abyste se s tímto nepříjemným onemocněním nemuseli nikdy potýkat. Bobule dokážou chránit buňky před poškozením a udržují je stále mladé a v dobré kondici. Podporují jejich regeneraci a eliminují riziko jejich poškození.

Jak likér dávkovat?

Likér si můžete dopřát každý den, ale střídmě. Stále se totiž jedná o alkohol, který sice dokáže dobře konzervovat účinnou sílu bobulí, ale s jeho konzumací bychom to neměli přehánět. Zcela se mu vyhněte, pokud máte potíže se srdcem, jste těhotná, kojíte nebo berete léky, které se s alkoholem vylučují.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nestíháte péct? Máme řešení. Na tento výborný slaný koláč Vám…

Pečete rádi, ale kvůli práci Vám nezbývá čas na pečení? Miluje Vaše rodina koláče, ale kvůli nedostatku času jim je…
RECEPTY

Tohle si zamilujete! Jednoduchý recept na úžasně chutný, zdravý a…

Dort s sebou nese něco honosného a báječného, a často je spojován s narozeninami, oslavami, výročími a jinými podobnými událostmi. Je ovšem…
RECEPTY

Pizza jako od Itala! Základem výborné pizzy je tenké těsto.…

Máte rádi pizzu? Kdo by neměl. Pizza je jedno z nejpopulárnějších jídel na celém světě a jeho obliba stále roste. Když…
RECEPTY

Myslíte si, že okurky se musí nakládat jen do octa?…

Nakládané okurky neboli nakládačky patří mezi poklady české nebo přesněji moravské kuchyně. Především v sychravých zimních dnech dokáží oživit téměř každé…
RECEPTY

Už jste ochutnali srbský koláč? Jeho jemná chuť vás mile…

Důvodů, proč se těšíme na víkend je mnoho. Jedním z nich ale často bývá i jídlo. O víkendu totiž máme více…
RECEPTY

Stačí málo a vykouzlíte skvělé koblihy. V čem jsou tyto…

Máte rádi koblihy? Pak se podívejte na recepty, díky kterým vykouzlíte úsměv na tváři každému. Nikdo nezapomíná na to, jaké…