Milujete palačinky, ale už vás nebaví jíst je stále stejně? Inspirujte se jak novými postupy, tak hlavně řadou zajímavých náplní. Je jedno, zda chcete slané nebo sladké. Naše recepty zaujmou v obou případech

Chcete-li vařit palačinky, musíte s tím strávit spoustu energie. Ale když poté uděláte a ochutnáte, zjistíte, že vám ten čas stál za to. Podívejte se, čím vším lze palačinky naplnit. Tenké palačinky budou s těmito náplněmi obzvláště chutné. Nabízíme Vám několik variant náplní.

Naplňte je masem, vejci nebo houbami

Uvařte 350 g masa a jemně nasekejte. Opečte 2 plátky cibule na másle. Smíchejte cibuli s masem v pánvi, přidejte sůl a pepř. Nebo vyzkoušejte vaječnou nádivku. Jemně nakrájejte 6 vařených vajec. Přidejte nakrájenou zelenou cibuli, zakysanou smetanu nebo majonézu. Sůl na chuť, můžete přidat trochu kopru a palačinky budou více pikantní. Náplň z hub je také jednoduchá. Stačí 500 g žampionů a jemně nasekaná cibule. Obojí orestujte na oleji a zahustěte pečené v rostlinném oleji. Přidejte 2 lžíce. Já mouku do hmoty, zamíchejte. Zadejte zde 2 lžíce. Já za lžícemi mouky a zakysanou smetanou. Výsledkem je houbová náplň s jemnou smetanovou omáčkou. Tyto palačinky jsou skvělé horké a posypané nastrouhaným sýrem.

Další oblíbené a skvělé náplně

Připravte si 500 g orestovaných kuřecích prsou a rozemelte v mixéru s jemně nakrájeným koprem. Přidejte 1 rozdrcený stroužek česneku, 2 strouhaná vařená vejce, 1 polévkovou lžíci smetany, sůl a pepř. Palačinky budou ještě chutnější, pokud je polijete rozpuštěným máslem. Rozteklý sýr má rád snad každý. Víte, že jím jdou naplnit i skvělé palačinky? Na mírném ohni zahřejte 150 ml smetany Přidejte:

Čtěte také: Vzala starý svetr, odstřihl mu rukáv a vložila do něj nohu. Když manžel viděl co vytvořila, strašně ji to záviděl

  • 50 g parmezánu
  • 50 g čedaru
  • A míchejte, dokud směs nezhoustne.

Naplnit palačinky také můžete třeba lososem nebo tvarohem. Nebo vyzkoušejte tento skvělý recept. Smíchejte 500 ml mléka, 120 g cukru, 100 g mletých vlašských ořechů a 1 polévkovou lžíci mouky. Můžete ale přidat i jiné oříšky nebo mandle. Skvěle budou chutnat tak jako tak.

Banánová náplň potěší vaše děti

Smíchejte mixerem 70 g másla a 2 lžíce cukru spolu se třemi banány, přidejte citrónovou šťávu z jednoho citronu. Smíchejte banánové pyré s máslem a náplň je připravena. Palačinky můžete polít rozpuštěnou čokoládou. Pokud nechcete banány mixovat, můžete je i nakrájet na malé kousky.

Znáte triky na skvělé palačinky?

Víte například, že můžete snadno nahradit mléko podmáslím? Pokud nemáte po ruce ani to podmáslí, můžete vyzkoušet i jiné náhražky. V misce smíchejte mouku, cukr, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl. Přeneste do uzavíratelného plastového sáčku nebo uzavíratelné misky pro skladování. Když chcete tuto směs použít, smíchejte hmotu s 1 šálkem mléka, 2 vejci a 1/4 šálkem rozpuštěného másla. Takto například můžete těsto na palačinky skladovat a pak už se nemusíte trápit s jeho přípravou.

Jak na čokoládové palačinky

Čokoládové palačinky jsou moc dobré, ať už je máte na snídani nebo dezert. Vyrobit je není nic složitého, spíše naopak. Nejenže můžete zkoušet nejrůznější náplně, ale také do těsta zkuste přidat něco, co je netradiční. Například nastrouhanou čokoládu nebo kakao.

Směs v krabicích se může jevit jako snadný způsob, jak udělat palačinky, ale tento recept je úplně stejně jednoduchý a ještě chutnější. Tento ideální recept na klasickou nedělní snídani pro vaši rodinu nebo 30 minutovou večeři je klasikou z několika důvodů:

  • Je to rychlé na přípravu
  • Lze využít na snídani i večeři
  • Oblíbené jak mezi dospělými, tak dětmi

Jaké je tajemství nejlepších palačinek?

Zde lze použít jedno slovo a tím je podmáslí. Kyselina v podmáslí dělá nejjemnější palačinky. Pro nejlepší výsledky kynutí, snižte množství prášku do pečiva a přidejte 1/2 lžičky jedlé sody. Jak udělat, aby byly palačinky nadýchané? Je to jednoduché. Nemíchejte vše dohromady, jak vám to přijde pod ruku. Za prvé, dejte všechny suché přísady do velké misky a rozmíchejte tak, aby tam nebyly hrudky. V jiné misce rozšleháme mokré přísady tak, aby se vejce, mléko, máslo a aroma zcela smísily. Jakmile je to hotovo, nalijte tekuté přísady do misky suchých přísad a dejte jim minut míchání ve šlehači, jen dokud nebude mouka mokrá a smíchaná s ostatními ingrediencemi.

Jak vyrobíte tenké palačinky?

Pro tenčí palačinky přidejte více mléka do těsta, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Chcete-li udělat palačinky bez vajec, jednoduše zvyšte množství prášku do pečiva o 1/2 čajové lžičky a přidejte až 1/4 šálku mléka podle potřeby, aby se s těstem dobře pracovalo a snadno se nalévalo. Pokud naopak chcete dělat palačinky bez mléka, můžete jako tekutinu použít vodu, kávu nebo džus. A co lze ještě přidat do těsta?

  • šálek borůvek
  • Zralý banán
  • Nasekané vlašské

Pro citrusovou chuť, přidejte 1 lžičku strouhané citronové nebo pomerančové kůry. Pro sýrové palačinky lze také přidat nastrouhaný sýr. Pokud hledáte zdravější alternativu, vyměňte polovinu univerzální mouky za celozrnnou nebo pohankovou. A jak správně smažit palačinky?

Chyby při přípravě palačinek

Jednou z chyb je přemíchané těsto. Nutkání, abyste míchali těsto, dokud kousky mouky nejsou pryč, je silnější než vy? Bojujte s ním tak tvrdě, jak můžete. Ve skutečnosti se tomu úplně vyhněte. Když smícháte mokré a suché přísady dohromady, začíná se uvolňovat lepek. Čím více mícháte těsto, tím více se lepek dále rozptyluje. Co se tedy stane? Výsledkem přepracovaného těsta je hromada tvrdých a žvýkacích palačinek namísto lehkých a nadýchaných, o kterých jste asi snili. Doba odpočinku, která se může pohybovat od pěti do 30 minut, v závislosti na receptu, hraje dvě role. Lepek, který byl aktivován během míchání, se uvolňuje, a také molekuly škrobu v mouce absorbují tekutinu v těstíčku, což jí nakonec dodává silnější konzistenci. Mohlo by se to zdát triviální, ale odpočinek těsta je důležitým krokem, který dává lepku čas usadit se. Jinými slovy, když těsto necháte odpočinout, budete je mít více měkké a vláčné. Dopřejte si ty nejlepší palačinky na svět a vyhněte se těmto chybám.