Možná není nic jednoduššího než smažení chutných palačinek s čerstvou zakysanou smetanou a pochutnávání si jich při sledování Vašeho oblíbeného filmu, nebo televizního pořadu.
Jak je obvykle připravujete Vy? Mouka, trochu kefíru a pár vajec – vše, co je potřeba, že? Pravda, takhle je vaří většina žen v domácnosti, ale co dnes zkusit něco originálnějšího?
Palačinky z ovesné kaše a zelí se za každé příležitosti stanou jedním z oblíbených druhů občerstvení. Navíc, pro ty, kteří často netuší, jak odhadnout správnou konzistenci, není toto jen recept, nýbrž skutečný dárek!
Čtěte také: 13 tipů a triků, jak učinit Vaše prádlo čisté a čerstvě vonící!
[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?
- 0,5 kg ovesných vloček
- 2 vejce
- 350 g zelí
- 6 PL pšeničné mouky
- 1 cibuli
- kopr
- špetku soli a černého pepře
Jak na to?
- Ovesné vločky zalijte vroucí vodou. Zakryjte nádobu a ponechte stranou cca 15 minut.
- Do té doby si nakrájejte zelí a cibuli.
- Poté přidejte vejce, mouku, ovesné vločky, pepř a sůl. Vše důkladně promíchejte.
- Zahřejte si slunečnicový olej v pánvi a smažte každou placku z obou stran.
Právě velmi vzácné, levné a jednoduché recepty jsou velmi chutné a stojí za hřích. Přesně toto je ten recept, který byste měli za každou cenu vyzkoušet!
Dobrou chuť přejeme!