Milujete palačinky? Pak vyzkoušejte tento tajný recept na vskutku netradiční zelné palačinky!

Možná není nic jednoduššího než smažení chutných palačinek s čerstvou zakysanou smetanou a pochutnávání si jich při sledování Vašeho oblíbeného filmu, nebo televizního pořadu.

Jak je obvykle připravujete Vy? Mouka, trochu kefíru a pár vajec – vše, co je potřeba, že? Pravda, takhle je vaří většina žen v domácnosti, ale co dnes zkusit něco originálnějšího?

Palačinky z ovesné kaše a zelí se za každé příležitosti stanou jedním z oblíbených druhů občerstvení. Navíc, pro ty, kteří často netuší, jak odhadnout správnou konzistenci, není toto jen recept, nýbrž skutečný dárek!

Čtěte také: 13 tipů a triků, jak učinit Vaše prádlo čisté a čerstvě vonící!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 0,5 kg ovesných vloček
  • 2 vejce
  • 350 g zelí
  • 6 PL pšeničné mouky
  • 1 cibuli
  • kopr
  • špetku soli a černého pepře

Jak na to?

  1. Ovesné vločky zalijte vroucí vodou. Zakryjte nádobu a ponechte stranou cca 15 minut.
  2. Do té doby si nakrájejte zelí a cibuli.
  3. Poté přidejte vejce, mouku, ovesné vločky, pepř a sůl. Vše důkladně promíchejte.
  4. Zahřejte si slunečnicový olej v pánvi a smažte každou placku z obou stran.

Právě velmi vzácné, levné a jednoduché recepty jsou velmi chutné a stojí za hřích. Přesně toto je ten recept, který byste měli za každou cenu vyzkoušet!

Dobrou chuť přejeme!