Milujete slané pokrmy? Pak si doma připravte tento Několikavrstvý slaný dort! Každá vrstva Vaše chuťové buňky naprosto okouzlí!

Tento recept je určen těm ženám, které se rozhodly opustit obyčejné a současně nalézt něco úžasné na sváteční stůl! Tento recept je pro to jako stvořený, stačí si koupit balíček vaflí a sleďů.

Konečný dort si už pak můžete dozdobit dle Vašeho uvážení, ale my Vám dnes nabídneme slavnostní verzi se zeleným a červeným kaviárem. Je-li to žádoucí, může být nahrazen i kaviárem z mořských řas.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 6 vaflí
  • 1 balíček sleďů
  • 300 g žampionů
  • 100 g cibule
  • 350 g mrkve
  • 200 g majonézy
  • 100 g tvrdého sýra
  • 50 g kopru
  • 200 g červeného kaviáru

Jak na to?

  1. Oloupejte si jednu cibuli a jemně ji nakrájejte.
  2. Žampióny si také nakrájejte na malé kousky.
  3. Vše poté osmažte na pánvi s trochou rostlinného oleje.
  4. Následně si mrkev nastrouhejte najemno.
  5. Filety sleďů nakrájejte na malé kousky.
  6. Ty pak vložte do mixéru, přidejte ještě jednu nasekanou cibuli a vše důkladně rozmixujte do homogenní konzistence.
  7. Je čas shromáždit jednotlivé vafle a na ty nanést vrstvu hotové směsi a majonézi.
  8. Pak přichází druhá vrstva vaflí, houbová náplň a majonéza.
  9. Třetí vrstva je tvořena vaflemi, půlkou mrkve a majonézou.
  10. Znovu zopakujte kombinaci tří vrstev.
  11. Připravený dort umístěte do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na celou noc.
  12. Na závěr ozdobte dort strouhaným sýrem, nakrájeným koprem a červeným kaviárem.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Podívejte se v tomto videu na podrobnou přípravu tohoto výtečného receptu.

Čtěte také: Vždy jsem toužila pěstovat tulipány doma v květináči, ale nikdy nevydržely. Pak jsem objevila tento skvělý nápad a dnes mám svou vlastní zahrádku na parapetu!

Dobrou chuť přejeme!