Milujete tradiční makaróny se sýrem? A co takhle si je připravit lehce netradičně? V poslední době se rozmohly recepty s avokádem. Není divu, jde o zdravý a výživný druh zeleniny, který je lahodný v mnohých spojeních.
Dnes Vám proto přinášíme lahodný recept na sýrovo-avokádové makaróny. Konečně tak svému tělu poskytnete nejen lahodné a syté jídlo, ale zároveň zdravé!
Co budete potřebovat?
- 2 velká avokáda, oloupaná a nakrájená
- 2 ČL citrónové šťávy
- nesolené máslo
- hladkou mouku
- plnotučné mléko
- špetku soli
- čerstvě mletý černý pepř
- nastrouhaný bílý cheddar
- čerstvě strouhaný parmezán
- fusilli těstoviny, vařené
[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?
- Umístěte avokádo do střední misky a přidejte citrónovou šťávu, abyste zabránili jeho zhnědnutí. Rozmixujte do hladka.
- Ve velkém hrnci si rozpusťte máslo.
- Poté přisypte trochu mouky a cca 2-3 minuty ji smažte.
- Následně přilijte mléko a důkladně zamíchejte.
- Nezapomeňte osolit a opepřit.
- Nechte směs pořádaně zahřát a zhousnout. To potrvá cca 5 minut.
- Poté stáhněte teplotu na min. a přidejte avokádo a sýry.
- Vše důkladně míchejte, dokud nebude směs hladká a sýr dokonalé rozpuštěný.
- Následně přidejte těstoviny a opatrně je vmíchejte do sýrové směsi tak, aby byly těstoviny obalené ze všech stran.
- V případě potřeby ještě dochuťte.
- Podávejte s nakrájeným avokádem.
Čtěte také: Detektor kovů pro lovce pokladů
Dobrou chuť přejeme!