Milujete tu kyselou chuť citrusů? Máme pro Vás skvělý recept na limetkové řezy se zakysanou smetanou a tvarohem. Této kombinaci nelze odolat.

 

Už to tak funguje po staletí, že klasické koláče na plech patří mezi nejoblíbenější. Budete mít návštěvu a rádi by jste je překvapili něčím novým? Nějakou dobrotou, co oslní Vaše chuťové buňky. Kombinace jemného tvarohu s osvěžující chutí limetky je něco
božího. Příprava těchto řezů je opravdu jednoduchá a poměrně i rychlá. Zaručeně si pochutnáte Vy i celá Vaše rodinu nebo zrovna návštěva, co očekáváte.

Co budete potřebovat ( 1 plech 28×43 cm )
300 g hladká mouka
2 lžíce kakaa
150 g moučkového cukru
4 vejce
2 lžičky prášku do pečiva
100 ml kefíru
80 ml oleje
2 lžičky nastrouhaném limetkové kůry
500 g tvarohu
1 kelímek zakysané smetany
šťáva z 1 limetky
200 g moučkového cukru
semínka z vanilkového lusku
1 želatina na ztužení krému
100 g čokolády
1 lžíce masla

Čtěte také: Manžel před zimou takto přiložil na okna bublinkovou fólii, z počátku jsem ho vůbec nechápala, pak mi ale vysvětlil kolik tisíc jsme ušetřili!

[hana-code-insert name=’google‘ /]Postup

  • Ve velké míse si rozklepněte vejce a vyšlehejte s cukrem do hladké pěny.
    Postupně přidávejte mouku smíchanou s práškem do pečiva, kakaem a limetkovou         kůrou.
  • Jak Vám vznikne hladké těsto, přidejte olej a kefír. Vše důkladně promíchejte, aby         bylo těsto bez hrudek.
  • Plech vyložte papírem na pečení a nalijte těsto. Pečte na 180°C po dobu 25 minut.
  • Mezitím si ušlehejte tvaroh se zakysanou smetanou, vanilkou a limetkovou šťávou,         dochuťte moučkovým cukrem. Záleží na Vás, jak moc sladké to chcete.
  • Dále si připravte želatinu dle návodu a vmíchejte do krému.
  • Připravený krém můžete natírat na vychladlý korpus.
  • Jako ozdobu můžete zvolit roztavenou čokoládu a nebo ji můžete nastrouhat.