David Hampl
15 října, 2019

Známe to všichni, když přijdeme večer domů z práce, jsme po celém dni většinou tak unavení, že se nám do žádného příliš velkého vaření nechce. Přemýšlíme tedy, co rychlého a nenáročného uvařit rodině k večeři. Pokud je to i váš případ, čtěte dál a vyzkoušejte náš recept na těstoviny se zakysanou smetanou. Slibujeme, že vaše večeře bude chutná, a navíc i velmi rychle připravená.

Co budeme potřebovat?

Na přípravu naší chutné a rychlé večeře budeme potřebovat pět set gramů těstovin, dvě stě gramů zakysané smetany, sto gramů taveného sýra, sto padesát gramů šunky nebo oravské slaniny, dvě menší cibule, jeden stroužek česneku, koření a bylinky dle chuti (sůl, pepř, oregano, bazalka, tymián a podobně).

Jak těstoviny připravit?

Nejprve dáme vařit přibližně jeden litr vody na těstoviny. Můžeme použít jakýkoli typ těstovin, tedy špagety, vřetýnka či jiné, záleží jen na vás a vaší fantazii. Než se voda začne vařit, přidáme sůl a následně vložíme těstoviny a za občasného míchání vaříme po dobu uvedenou na obalu, většinou přibližně osm až deset minut. Po uplynutí požadované doby uvařené těstoviny scedíme, ale nevylejeme vodu celou. Naopak si v hrnci necháme přibližně sto mililitrů vody z těstovin, kterou následně využijeme pro přípravu skvělé omáčky.

V mezidobě, tedy když se těstoviny vaří, si připravíme pánev a zlehka na ní osmahneme najemno nakrájenou cibuli a slaninu či šunku. Stačí opravdu jen zlehka po dobu dvou až tří minut. Následně do pánve opatrně přidáme tavený sýr a mícháme, dokud se nerozpustí. Dalším krokem je přidání zbylé vody, ve které jsme vařili těstoviny. Posledním krokem je pak přidání zakysané smetany, do které jsme přimíchali prolisovaný česnek a koření. Vše dobře promícháme a necháme chvilku dojít pod pokličkou. Na závěr do směsi přidáme uvařené těstoviny, zamícháme a můžeme podávat.

Sdílejte článek