Míří k vám neplánovaná návštěva a vy nemáte, co nabídnout ke kávě? Tento dezert připravíte za pouhých 10 minut a zamiluje si ho každý, kdo ochutná!

Tuhle kokosovo-rumovou dobrotu si zamiluje opravdu každý! Často se stane, že se vám ozve někdo ze známých a vy nemáte doma, co zakousnout ke kávě a nebo jen dostanete v neděli večer chuť na něco sladkého. Přesně pro tyto situace je tento recept jako stvořený.

Recept je velice jednoduchý a skládá se z ingrediencí, které jsou běžné skoro v každé domácnosti. Proto se nemusíte bát, že budete muset rychle do obchodu.

Ingredience:

  • 600 g máslových sušenek (lze použít třeba i bebe sušenky apod.)
  • 200 g moučkového cukru
  • 4 lžíce kakaa
  • Rum (podle chuti)
  • 400 ml mléka
Náplň: 
  • 200 g másla
  • pár lžic jemného tvarohu (není nutný)
  • 150 g moučkového cukru
  • 150 g strouhaného kokosu
  • kokos na posypání

Jak na to? 

Ze všeho nejdříve rozdrťe sušenky. Můžete to udělat pomocí pytlíku a paličky nebo například v nějakém mixéru apod. Kakao, sušenky a cukr smíchejte v jedné míse. Mléko a rum v míse druhé. Nyní vmíchejte tekuté ingredience do těch sypkých. Pořádně promíchejte, aby vám vznikla hmota.

Na přípravu krému budete potřebovat, aby bylo máslo změklé. Máslo smíchejte s cukrem a tvarohem a tuto hmotu našlehejte. Na závěr přidejte kokos a pořádně promíchejte.

Čtěte také: Když mi kamarádka řekla, že si toto sama vyrobila, nemohla jsem uvěřit! Vyrobte si taky takovou krásnou dekoraci.

Těsto (sušenkovou hmotu) rozdělte na dvě části. Tyto dvě části je potřeba rozválet na tenké pláty. Doporučujeme použít fólii. Na oba pláty natřete rovnoměrně krém. Následuje nejtěžší část receptu – opatrně, ale zároveň pevně pláty srolujte, aby jste vytvořili roládu. Dejte si pozor, aby se vám pláty nepotrhaly!

Hotové rolády dejte na chvíli vychladit do lednice a poté je rozkrájejte na libovolně silné plátky (doporučujeme krájet mokrým nožem).

Samozřejmě si dávky cukru a rumu můžete upravit podle chuti! Na závěr doporučujeme roládu obalit v kokosu. Výborná je také s čerstvým ovocem, například s jahodami nebo s banánem.

Uvidíte, že se po dezertu jen zapráší a vaši hosté budou velice spokojeni! Ke kávě je tento dezert opravdu ideální sladkou tečkou.

Přejeme vám dobrou chuť!