V misce jsem smíchala jen 3 suroviny a vznikl ten nejlepší dezert pod sluncem, který milují hlavně ti nejmenší!

 

Voňavý a lahodný krém z jahod je skutečným požitkem pro všechny milovníky dobrého jídla, především sladkých pamlsků. Hodí se do zákusků, zmrzlinových pohárů nebo jiných sladkých dezertů. Je však tak fantastický, že Vás bude lákat vyjídat ho lžící, bez jakýchkoliv dalších surovin. Jeho příprava je úžasně jednoduchá a rychlá a potřebovat budete jen čtyři ingredience.

Pokud Vás již omrzely tradiční náplně a krémy, je na čase vyzkoušet nějakou svěží novinku. Nic neochutí Váš dezert lépe, než lahodný krém z mascarpone a jahod. Svěží a lehoučký jako obláček, po prvním ochutnání si ho zamilujete a stane se stálicí Vaší kuchyně. Připravte si tuto dobrotu s vůní jara podle následujícího receptu.

Čtěte také: Optické iluze mohou odhalit začínající mentální onemocnění

Co budete potřebovat

  • 300 g jahod
  • 250 g mascarpone
  • 4 dl smetany na šlehání
  • kapalné sladidlo dle chuti (můžeme použít i med)

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Nejprve si připravíme šlehačku. V míse si vyšleháme dobře vychlazenou smetanu na šlehání. Šlehačku následně odložíme do chladničky a připravíme si další ingredience.

Jahody omyjeme, očistíme od stopek a lístků a dobře rozmixujeme. Pokud máte rádi chuť kousků ovoce jako v jogurtu, nemixujte je úplně. Následně smícháme mascarpone spolu s jahodami do jedné směsi.

Z chladničky vybereme šlehačku a postupně ji začneme vměšovat do jahodové směsi. Přidáváme ji opatrně, aby nám „nespadla“. Do takto připraveného krému na závěr přidáme sladidlo dle chuti.

Krém naplníme do uzavíratelných nádob (nejlépe skleněných) a skladujeme v chladničce. Použít ho můžeme i jako náplň do zákusků nebo jím natřeme dort a ozdobíme ovocem. Skvěle se hodí i do zmrzlinových pohárů nebo smetanových dezertů s piškoty. Fantazii se meze nekladou.

Dobrou chuť!