David Hampl
29 dubna, 2020

Máte rádi palačinky? Kdo by je neměl rád. Zejména děti se po nich mohou utlouci, ale také celá řada dospělých si bez nich nedokáže svůj život vůbec představit. Palačinky se dají připravovat na hromadu způsobů a každý má ten svůj oblíbený. Někdo je má rád na sladko, někdo zase naslano, a někdo si je dá jen tak nasucho. Ať už je máte rádi tak nebo tak, vždy vám palačinky přinesou dokonalý chuťový požitek. Dětem se rozzáří oči, když vidí palačinky na stole a dospělí si vzpomenou na dětská léta. Věděli jste ale, že když vyměníte mouku za jinou látku, mohou se palačinky proměnit v boží dílo? Pojďte to vyzkoušet.

Reforma palačinek

Dnes pro vás máme informaci, která pravděpodobně změní všechno, co doposud víte o palačinkách. Všichni moc dobře známe recept na palačinky a z čeho se skládá. Všichni většinou přidáváme stejné složky, nicméně se kolikrát mohou lišit v množství. Nejdůležitější složkou při přípravě palačinek je bezpochyby mouka. Bez mouky by to přeci nešlo a palačinky by nebyly palačinkami. Co kdybychom vám ale řekli, že mouku lze vyměnit třeba za krupici?

Bez mouky zdravější

Dokážete si představit palačinky bez mouky? My už ano, a víme, že jsou dokonalé a možná i lepší než klasické palačinky. To ovšem záleží na každém. Krupice je rozhodně zdravější variantou než mouka a díky tomu se z palačinek mohou stát opravdu skvělé a zdravé dobroty. Když omezíte olej, nebudete se muset strachovat, že palačinky jsou nezdravé.

Ingredience a postup

K přípravě nových palačinek budete potřebovat následující ingredience: 240 g krupice, 600 ml mléka, 3 vejce, 2 lžíce cukru, 0,5 lžičky soli a 2 polévkové lžíce másla. Vejce smíchejte se solí a cukrem, přidejte krupici a nechte 15 minut stát, dokud směs nezačne bobtnat. Poté ji zalijte mlékem a promíchejte mixérem, dokud nevytvoříte homogenní hmotu. Nakonec palačinky smažte klasicky na pánvi a naplňte si je čímkoliv, co máte rádi.

Sdílejte článek