David Hampl
5 února, 2020

Rádi mlsáte, ale už vás nenapadá, co nového a dobrého byste si mohli udělat? Chcete své blízké potěšit něčím opravdu originálním, co ještě neměli? Co takhle spojit sušenky a čokoládu v jedno a udělat tak domácí sušenkový koláč, který vám budou všichni závidět? Že to musí být náročné? Omyl. Máme pro vás recept, podle kterého zvládne tento koláč připravit opravdu každý. Věřte tomu, že jakmile ochutnáte výsledek, samou chutí se rozplynete.

Potřebné ingredience

Tento koláč můžete připravit jednoduše bez pečení, a tudíž k tomu nebudete potřebovat troubu. Je samozřejmostí, že na přípravu budete potřebovat nějaký čas, ale nemusíte se bát, že byste v kuchyni kvůli strávili celé hodiny. S hravostí to zvládnete připravit během chvíle: Pokud si ho budete chtít připravit, bude potřeba, abyste měli k dispozici následující ingredience: 300 g křupavých čokoládových sušenek, 250 gramů tvarohu, 250 g smetany, 100 g cukru, 1 lžíce želatinových granulí a 1 čokoláda.

Hotové během chvíle

Budete-li mít vše suroviny nachystány, stačí se dát do práce. Za chvíli se budete moci těšit z perfektního sušenkového moučníku, který rozveselí váš stůl. Postup je opravdu jednoduchý, a když si na pomoc přizvete pomocníky, nebudete mít za chvíli, co řešit. Jen si dejte pozor, aby vám sušenky nezmizely dříve, než je budete potřebovat.

Tři vrstvy sušenek

Nyní se podíváme, jak postupovat při přípravě krok za krokem. Nejprve vložte želatinu do vody a nechte ji tam stát několik minut. Poté se začne rozpouštět pomocí vodní páry. Smíchejte tvaroh, cukr a smetanu v míse, dokud vám nevznikne krémová hmota. Tuto hmotu následně smíchejte s želatinou. Do formy naskládejte sušenky a pomažte je vrstvou krému. Udělejte tak tři vrstvy. Jakmile to budete mít, zakryjte to fólií a vložte do lednice na 1 až 2 hodiny. Horn část ještě posypte nastrouhanou čokoládou. Vytáhněte, nakrájejte a nechte si chutnat.

Sdílejte článek