MŇAM: Vzala 3 rohlíky a naplnila je touto směsí, za 15 Kč vytvořila tu nejlepší pochoutku!

Pečivo označované jako croissant zná každý. Pochází z Francii a snadno ho seženete i v našich obchodech. Zatímco Francouzi ho milují, u nás se najdou lidé, kterým přijde croissant zbytečně suchý a bez ničeho. To stejné přišlo i ženě, která přišla s tímto unikátním receptem. Zkuste ho a vytvoříte si neobyčejnou pochoutku.

Základem je klasický croissant

Ten si můžete dokonce i upéct, ale je jednodušší, když si ho půjdete koupit do obchodu. V supermarketech mnohdy seženete i několik druhů. Následně je přineste domů a pusťte se do práce. Jako první je třeba toto pečivo rozkrojit. A poté? Vydlabat náplň. Když máte nachystáno, můžete jít k dalšímu kroku. Připravíte si unikátní náplň.

Co budete potřebovat?

Aby byla vaše náplň dokonalá a výsledný croissant jste si skutečně zapamatovali, neobejdete se bez těch pravých ingrediencí. O jaké se jedná? Jsou zcela běžné, ale dohromady vytvoří delikátní chuť.

Čtěte také: Připravte si tyto lahodné chlebíčky, vhodné např. na narozeninovou oslavu! Bloody Mary Bruschetta je něco, čemu nikdo neodolá!

  • 150 g uzeného sýra
  • 100 g šunky
  • 50 g másla
  • 50 g červené papriky
  • 2 vejce
  • Sůl a pepř

Všechny ingredience smícháte

Postup přípravy náplně není nijak složitý. Je tomu přesně naopak. Jediné, co budete potřebovat je trochu času k tomu, abyste všechny ingredience smíchali dohromady. Sýr nastrouhejte a šunku i papriku nakrájejte na kostičky. Rozmíchejte s vejcem a máslem a dochuťte solí, stejně jako pepřem. Když jste s chutí spokojeni, můžete plnit.

Naplňte a upečte

Nyní si můžete vzít svůj vydlabaný croissant a můžete do něho náplň postupně vkládat. Dbejte na to, aby jí bylo dostatek, což se následně pozitivně podepíše na její chuti. Takto naplňte veškeré pečivo, které máte připraveno.

Potom ho dejte na plech s pečicím papírem. Předehřejte si troubu na 180 stupňů a plech vložte do ní. Doba pečení není nijak dlouhá. Čekejte jenom na to, až se začne náplň postupně rozpouštět. To je chvíle, kdy je vše hotovo. Můžete vyndat, počkat pár minut na vychladnutí a potom ochutnat. Je to lahoda, že ano?