Mohli byste jíst zmrzlinu bez přestání? Pak si ji rovnou doma vyrobte!

Zmrzlinová historie sahá až do dávných dob a poprvé se objevila ve formě zmrazených ovocných šťáv a chlazených nápojů. Až v době během Napoleona, ve vysokých kruzích, nabíral tento produkt na popularitě.

Dnes Vám ukážeme, jak si připravit domácí zmrzlinu, aniž byste museli použít mrazák!

Co budete potřebovat?

  • 500 ml smetany ke šlehání
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu

[hana-code-insert name=’google‘ /]Jak na to?

  1. V obchodě si vyberte plnotučnou smetanu ke šlehání a nechte si ji doma vychladit v ledničce.
  2. Po čase si smíchejte vychlazenou smetanu s cukrem a vanilkovým extraktem.
  3. Směs šlehejte minimálně 5 minut, dokud se Vám nevytvoří nadýchaná pěna.
  4. Hotovou zmrzlinu vložte na noc do ledničky a další den ji můžete konzumovat.

Doporučení!

Jak vidíte, příprava je zcela jednoduchá. Důležité je, abyste si při výběru smetany vybrali tu, ve které je nejvíce tuku. Do zmrzliny si můžete klidně přidat i čokoládu, bobulovité ovoce nebo ořechy. Fantazii se meze nekladou!

Čtěte také: Matka nechala své jednoleté dítě v prázdném domě. O deset let později se vrátila a požadovala něco šíleného.

Dobrou chuť přejeme!