Moje kamarádka nejprve namočila kuřecí prsa, pak pokračovala… nikdy jsem takovou pochoutku nejedla!

Máte rádi kuřecí maso, ale už nevíte, jak byste ho zpracovali? Chcete vyzkoušet něco nového a originálního? Toužíte po změně a rádi byste se naučili nějaký nový recept, který nikdo kolem vás nezná? Chcete si zároveň pochutnat na opravdové lahůdce? V tom případě jste na správném místě, protože pro vás dnes máme naprostou bombu v přípravě kuřecího masa. Máte-li rádi plněné pokrmy nebo koláče, pak si určitě smlsnete. Pojďme se tedy podívat, jak připravíte senzační koláč plněný kuřecím masem. Už jen ta představa je lákavá.

Senzační kuřecí koláč

Možná se vám to bude zdát zvláštní, ale je spousta lidí, kteří nemají kuřecí maso v lásce. Ač to zní opravdu zvláštně, tak lidé ho nemají rádi kvůli tomu, že je příliš suché a není tak dobré, jako ostatní druhy masa. To je sice možné, ale na druhou stranu má kuřecí maso své výhody. Je lehčí a zdravější než například vepřové maso a lze ho snadněji připravit. Pevně věříme, že s tímto recept si kuřecí maso zamilujete.

Potřebné ingredience

Na přípravu báječného koláče s kuřecím masem budete potřebovat několik ingrediencí a surovin. Pojďme si tedy ukázat, co všechno bude potřeba: 9 vaječných bílků, 3 žloutky, 1 kuřecí prsa, 200 g nízkotučného tvarohu, ¼ šálku smetany s nízkým obsahem tuku, bylinky, česnek, sůl a pepř. V podstatě to jsou základní věci, které se běžně používají, tedy nic nového a neznámého. Nyní se podíváme na postup provedení.

Čtěte také: Pravděpodobně to děláte celý život špatně! Zde je návod, jak udržet Vaše potraviny déle čerstvější a chutnější!

Příprava a provedení

Kuřecí prsa opláchněte a vložte do skleněné mísy nebo jiné nádoby. Zalijte je smetanou na vaření a nechte je tak stát po dobu 20 minut. Maso osolte a vařte po dobu 30 minut. Poté vypněte, maso vyndejte a počkejte, dokud trochu nezchladne. Následně jej nakrájejte na malé kostičky. Z dalších surovin udělejte klasické omelety. Z tvarohu a bylinek udělejte pomazánku, resp. náplň. Touto tvarohovou náplní s bylinkami pomažte omeletu, naskládejte na ni kostičky masa a přiložte další omeletu. Takto udělejte několik vrstev. Poslední vrstvu omelety otočte. Nakonec dejte vychladit do lednice na 2 hodiny. Přejeme dobrou chuť.