Muffiny nasladko zná každý. Vyzkoušejte ale tyto chlebovo-vaječné mufinny se sýrem a kyselou smetanou!

 

Každý z nás má jednou za čas doma starší chléb, který už na konzumaci není vhodný. V takovém případě volíme alternativu chleba ve vajíčku. Pokud jste už ale z této klasiky přejedení, vyzkoušejte tyto skvělé chlebíkové muffiny se zakysanou smetanou.

Celkový recept je velmi jednoduchý, potřebujete na něj jen pár surovin.

Čtěte také: Jon Bon Jovi se před 28 lety oženil se svou láskou ze střední školy. Jaké je tajemství jejich dlouhotrvajícího manželství?

Co budete potřebovat

  • 5 krajíců starého chleba
  • 2 šálky kysané smetany
  • 2 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 250 g mozzarelly
  • dle chuti sůl a pepř

[hana-code-insert name=’google‘ /]

Jak na to?

Chléb nakrájejte na menší kousky. V misce smíchejte vejce, zakysanou smetanu, mozzarellu, česnek, sůl a pepř. Do vajíčkové směsi přimíchejte chléb.

Připravte si formu na muffiny, jakou velikost zvolíte je jen na Vás. Formu potřete máslem nebo olejem a navrstvěte vajíčkovou směs.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

Vložte do vyhřáté trouby a pečte při teplotě 200 stupňů asi 15 minut.

Nakonec ještě dodáme, že do receptu si můžete přidat i jiné suroviny, například rajčata, špenát nebo kousky slaniny.

Vyzkoušejte si tyto jednoduché muffiny udělat doma. Nejen, že tím ozvláštníte klasický recept, ale uděláte radost sobě i svým blízkým. Můžete je podávat k snídani, nebo na večeři, vynikající budou při každém chodu. Přejeme Vám příjemné pečení a dobrou chuť.