Toto je to, co můžete udělat s kapustou, vajíčkem a strouhankou. Když jednou ochutnáte, okamžitě se do tohoto receptu zamilujete!

Jedli jste už někdy kapustové řízky? Pokud ne, pak ani netušíte, o co všechno jste přišli. My Vám však právě teď nabízíme šanci napravit to. Připravte si fantastické kapustové řízky spolu s námi.

Klasický řízek je plátek vepřového, kuřecího, hovězího nebo i telecího masa, usmažený v těstíčku, nebo strouhance. Kdo to kdy viděl, aby se smažila zelenina? A ještě k tomu kapusta! Tak tedy viděli to už mnozí a všem to chutnalo. Žádná tepelně zpracovaná zelenina nechutná lépe, než kapusta ve zlatavém obalu.

[hana-code-insert name=’google‘ /]Co budete potřebovat?

  • 1kg zelí
  • 3 vajíčka
  • 50 g strouhanky
  • sůl dle chuti
  • slunečnicový olej
  • pepř dle chuti

Jak na to?

Kapustu si nakrájíme na půlměsíčky, jak to vidíme na obrázku. Představte si, že krájíte na měsíčky například pomeranč. Takto nakrájenou kapustu dáme uvařit do slané vody, aby jemně změkla. Když je kapusta uvařená, přendáme ji do sítka, aby z ní důkladně stekla voda.

Čtěte také: Pokojové květiny jsem zalila tímto domácím roztokem z kyseliny citrónové. To, co se stalo potom, mi vyrazilo dech!

Rozšleháme si vejce, přidáme do nich sůl a pepř. Strouhanku si vysypeme do jiné nádoby. Nyní střídavě namáčíme kapustu do kořeněných vajec a strouhanky. Připravujte kapustu v trojobalu, bude to velmi chutné a křupavé.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]Smažíme do zlatova z obou stran a podáváme například s pečenými brambůrky a smetanovo-česnekovým dipem.

Dobrou chuť!