Myslela jsem si, že o své kuchyni vím všechno. Pak jsem ale objevila těchto skvělých 14 triků a moje jídlo je od té doby mnohem chutnější

Vaření, pečení, servírování, toto jsou činnosti, které děláme v kuchyni denně. Každá už máme své triky, jak si práci usnadnit nebo urychlit. My jsme však pro vás objevili několik tipů, které vaše jídlo obohatí a bude mnohem chutnější než kdykoliv předtím. Vybrali jsme pro vás 14 užitečných triků, které určitě vyzkoušejte.

tipy-1 # 1. Když vaříte pikantní omáčku k pečeni či k jinému masu, vyzkoušejte do hrnce přidat špetku instantní kávy. Tento malý trik přidá omáčce na pikantnosti a také na výraznosti chuti celkového jídla.

# 2. Pokud se bojíte, že se vám mléko rychle poškodí, vyzkoušejte toto: přelijte mléko do misky a přidejte trošku soli. Tímto zabráníte kyselosti mléka a zároveň tak prodloužíte jeho životnost.

Čtěte také: Výborný recept na jemný tvarohový koláč, který připravíte během několika minut!

# 3. Recept pro milovníky brambor! Seřízněte dvě jablka, polijte je citronovou šťávou a potřete máslem. Takto připravené jablka pak jen přidejte do hotové bramborové kaše se smetanou nebo mlékem.

# 4. Chcete-li zjistit, zda je ryba čerstvá, vložte ji do misky se studenou vodou. Pokud bude klesat ke dnu, je čerstvá a vhodná ke konzumaci. Pokud chcete očistit rošt nebo pánev, ve které jste opékali rybu, nejlépe uděláte, pokud použijete ocet. Navíc vás zbaví nepříjemného zápachu.

# 5. Pevný, chutný, transparentní aspik. Kolik z nás ho doma děláme a neustále se snažíme, aby byl dokonale průhledný? Pokud tedy vaříte aspik, přidejte 10 minut před koncem vaření vaječné skořápky.

# 6. Pokud máte doma otevřené šampaňské, dejte do láhve vidličku (podotýkáme, že ne hliníkovou). Tento jednoduchý trik Vám pomůže při uchování čerstvosti a bublinek v šampaňském.

tipy-3

# 7. I vám se stává, že sem-tam mléko připálí? Před vařením mléka opláchnete hrnec studenou vodou a už nikdy se vám to nestane.

# 8. Rozinky, jsou skvělým pokrmem. Pokud je ale dáte na několik minut do teplé citronové šťávy, budou mnohem chutnější a šťavnatější.

# 9. Vaříte guláš a chcete, aby bylo maso rychle měkké, přidejte do hrnce jednu polévkovou lžíci Otci.

tipy-2

# 10. Vyzkoušejte tuto velmi chutnou a výživnou rýži. Pokud rýži dusíte, vyzkoušejte tento poměr: jeden hrnek rýže a šťáva z poloviny grapefruitu.

# 11. Plastové obaly udržujte v chladničce. Zabráníte tak lepení jídla, zkažení či kyselosti.

[hana-code-insert name=’Dole‘ /]

# 12. Zkuste přidat do palačinkového těsta trochu minerálky s bublinkami. Palačinky budou mít skvělou chuť a zároveň budou neuvěřitelně nadýchané.

# 13. Tajemství pečení s nezapomenutelnou vůní? Do mísy vsypte cukr a koření, které běžně používáte při pečení: skořici (mletou nebo vcelku), hřebíček, anýz, sušenou mátu a slupky z citronu nebo limetky. Jídla připravená z tohoto cukru mají neodolatelnou vůni a ještě lepší chuť.

# 14. Pokud potřebujete ve spěchu připravit majonézu, udělejte ji tak, že smícháte v hrnci nad mírným plamenem zakysanou smetanu, jeden žloutek a hořčici.

Vyzkoušejte alespoň jeden z těchto triků a samy uvidíte jakými skvělými pomocníky do domácnosti jsou. Pokud je budete používat, nejenže si ulehčíte práci v kuchyni, ale budete i spokojenější. Dejte nám vědět, jaké byly.