Na klasické bramboráky můžete zapomenout. Pokud máte chutě, připravte si skvělé bramborové placky se šunkou a sýrem. Za 20 minut již můžete hodovat – takto rychlá jejich příprava je

Brambory jsou v našich zemích velmi populární plodinou, která má mnoho možností využití. A jedním z nich je také využití k přípravě bramboráků. Ty jsou také jedním z typických jídel. Pokud vám už pro svou četnost doslova lezou krkem, zkuste zajímavou obměnu. A to bramborové placky plněné šunkou a sýrem. Ty vás jednoduchostí i chutí přesvědčí o tom, že jsou rozhodně lepší volbou. K obědu, k večeři, nebo i ve chvíli, kdy budete mít chuť.

Jaké ingredience budou potřeba?

Můžeme říci, že několik jich je podobných, jako u bramboráku. Jelikož ale jde o bramborové placky plněné šunkou a sýrem, nedivte se tomu, že se objeví i nějaké další. Co si připravit, aby byl výsledek dokonalý?

  • 6 brambor
  • 5 lžic mouky
  • 2 vejce
  • Sůl a pepř
  • 1 cibuli
  • 200 g šunky
  • 200 g sýra
  • Olej na smažení

Začněte s bramborákovým těstem

Začíná se klasicky, jako by byl připravován standardní bramborák. Potřeba tedy budou brambory, které oloupete a následně nejlépe najemno nastrouháte. Dochutíte solí a pepřem, spojíte je vajíčkem a zhutníte moukou. Vše důkladně promícháte a následně vytvoříte potřebnou hmotu stejnou, jako má těsto na bramboráky. My však budeme inovovat

Čtěte také: Její dcera spala, když matku vzbudil hlasitý štěkot jejich psa, který ji chytl za oblečení a táhl ji do dětského pokoje. Když otevřela dveře…

Vmíchejte další suroviny

Jakmile je těsto hotové, již můžete přidávat další suroviny. A to přímo do něho, kam je budete vmíchávat. Jedná se o nastrouhaný sýr, stejně jako nastrouhanou šunku. Dále na jemno nastrouhejte cibuli a tu také přidejte do těsta. Tím ho máte připraveno. Bylo jednoduché, že je tomu tak?

Smažte na pánvi

Bramborové placky se šunkou a sýrem se dělají stejně, jako klasické bramboráky. Tedy tak, že dáte na pánev dostatečné množství oleje a když je horký, naběračkou do něho dáváte těsto, které roztáhnete di placky. Smažíte několik minut z jedné a poté i z druhé strany. Následně vyndáte na papírovou utěrku, která nasákne přebytečný olej. Potom můžete ihned servírovat, ještě teplé. Uvidíte, že si pochutnáte jak vy, tak i každý, komu toto jídlo neservírujete. Je totiž dokonalé.