David Hampl
13 března, 2020

Zahrádkáři pomalu, ale jistě začínají oprašovat své náčiní, protože zanedlouho nám začne jaro a tím pádem i sezóna. Čas, kdy se všichni správní zahrádkáři odeberou na svá stanoviště a začnou pracovat, okopávat, sadit atd. Každý má jistě už dopředu promyšlené, co bude letos sadit za ovoce či zeleninu. V uplynulém roce nebyla úroda nic moc, nicméně letos se to může obrátit v dobré. Pokud byste rádi napravili nedostatek z loňského roku, máme pro vás senzační řešení, se kterým přišel jeden známý pěstovatel. Na určité druhy ovoce totiž začal používat poněkud netradiční metodu. Dnes vám prozradíme jakou, a možná budete hodně překvapeni.

Sladké, šťavnaté a chutné

Jde o velmi jednoduchý trik, který zvýší sladkou chuť ovoce a postará se o to, aby se ovoce urodilo mnohem více. Tajemství triku je opravdu jednoduché a použití ještě více. Stačí určitým přípravkem zalévat dané ovocné rostliny a můžete si být jistí, že vypěstujete opravdu sladké, šťavnaté a chutné ovoce. Navíc nebudete vědět, co s ním máte dělat, protože díky růstu nových stonků, toho bude opravdu moc.

Rychle do obchodu

Jedná se především o pěstování druhů jako rybíz, angrešt nebo maliny. Samozřejmě to můžete vyzkoušet o na jiné druhy, ale na výše jmenované to platí nejlépe. Nyní už jste jistě zvědaví, o jaký zázračný tajný trik se jedná. Stačí, abyste si pořídili obyčejný prášek se jménem Solamyl, který se používá při pečení. Stojí pár korun, ale má obrovské účinky. Pokud tedy chcete trumfnout souseda ve velikosti pěstovaného ovoce, šup do obchodu, než vám Solamyl v rámci virových nákupů vykoupí.

Zálivka dělá zázraky

Jak ho potom použít? Velmi snadno. Jedno balení, které má obyčejně 450 g, rozpusťte v kýblu vody. Potom pořádně promáchejte, aby se tento škrob řádně rozpustil. Pokud se část škrobu usadí na dně, je to v pořádku. Vytvořili jste tak zálivku, kterou budete muset ovocný keř zalít alespoň 3 až 4krát za sezónu. Při každém zalévání se doporučuje aplikovat alespoň 1-2 litry zálivky. Vyzkoušejte a uvidíte, jak budete úspěšní.

Sdílejte článek