Na tomto dortu si pochutná každý, kdo ho ochutná. A když dostanou znovu chuť, stačí jenom 30 minut a může být hotový. Jaký unikátní dezert se skrývá v tomto receptu? Poznejte ho!

Co je jeho unikátem? Toho, kdo ho připravuje rozhodně zaujme celková jednoduchost, s jakou ho může mít hotový. Pro toho, kdo ho jí bude zase kladem jedinečná chuť. Také nelze zapomínat na to, že skvěle vypadá a hodí se jak na domácí mlsání, tak třeba i ve chvíli, kdy chcete pohostit návštěvu.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Tento chutný domácí dort se skládá ze 2 složek. Nejprve se podíváme na ingredience spojené s první složkou, kam řadíme samotné těsto. Jak zjistíte, rozhodně není třeba shánět cokoliv nedostupného. Budete potřebovat jenom:

  • 150 g mouky
  • 100 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 400 ml kondenzovaného mléka
  • 2 vejce

Základ na těsto znáte a nyní se můžete podívat na to druhé. Konkrétně tedy na ingredience na samotný krém, kterým dort doplníte. Na ten si stačí nachystat jenom dvě věci, a to konkrétně:

Čtěte také: Vesničané šli do lesa, pak ale spatřili ležícího rysa. Když se k němu přiblížili, spatřili strašnou věc

  • 3 lžíce cukru
  • 400 ml smetany ke šlehání

Začínáme přípravou těsta

Není nijak složité, což dokládá také seznam potřebných ingrediencí. Základem je nechat rozpustit máslo a poté už postupovat tak, že začnete jednotlivé suroviny míchat dohromady. Nejprve smícháte máslo s vejcem, přidáte kondenzované mléko, k tomu citronovou šťávu a také cukry. Když je vše rozmícháno, tak přidáte také jednou sodu. Potom už postupně sypete mouku, kterou se snažíte neustále míchat, aby se netvořily hrudky.

Nyní těsto rozdělíte na 2 části. Jedno v tomto stavu necháte být a do druhého přidáte kakaový prášek, který důkladně rozmícháte. Těsto je poměrně vláčné a v tomto stavu ho vyklopíte na plech s pečicím papírem. Na jednu půlku to bez kakaa, na druhou tu s kakaem. Poté vkládáte do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Doba pečení je kolem 15 minut.

Během pečení si připravte krém

Zatímco se peče těsto, můžete si připravit samotný krém. To není nic složitého, jelikož se jedná o jednoduché smíchání cukru a smetany a následné její vyšlehání do podoby tuhé šlehačky. Když je vše hotovo, jste připraveni na samotnou finalizaci vašeho dortu.

Vrstvení je jednoduché

Nyní si vezmete lehce vychladlé těsto a každou barevnou část rozdělíte na polovinu. Nyní už stačí vytvořit finální podobu dortu. Položíte světlou část, na kterou nanesete smetanu a přiklopíte tmavou. Dále opět vrstva smetany a na ni část světlá. Postup se smetanou zopakujete, přiklopíte tmavou částí a máte hotovo. Jednoduché a rychlé.