Na tomto dortu si pochutná každý, kdo ho ochutná. A když dostanou znovu chuť, stačí jenom 30 minut a může být hotový. Jaký unikátní dezert se skrývá v tomto receptu? Poznejte ho! -
Menu

Na tomto dortu si pochutná každý, kdo ho ochutná. A když dostanou znovu chuť, stačí jenom 30 minut a může být hotový. Jaký unikátní dezert se skrývá v tomto receptu? Poznejte ho!

Co je jeho unikátem? Toho, kdo ho připravuje rozhodně zaujme celková jednoduchost, s jakou ho může mít hotový. Pro toho, kdo ho jí bude zase kladem jedinečná chuť. Také nelze zapomínat na to, že skvěle vypadá a hodí se jak na domácí mlsání, tak třeba i ve chvíli, kdy chcete pohostit návštěvu.

Jaké ingredience budete potřebovat?

Tento chutný domácí dort se skládá ze 2 složek. Nejprve se podíváme na ingredience spojené s první složkou, kam řadíme samotné těsto. Jak zjistíte, rozhodně není třeba shánět cokoliv nedostupného. Budete potřebovat jenom:

  • 150 g mouky
  • 100 g másla
  • 200 g cukru
  • 1 lžíci kakaa
  • 1 lžičku citronové šťávy
  • ½ lžičky jedlé sody
  • 400 ml kondenzovaného mléka
  • 2 vejce

Základ na těsto znáte a nyní se můžete podívat na to druhé. Konkrétně tedy na ingredience na samotný krém, kterým dort doplníte. Na ten si stačí nachystat jenom dvě věci, a to konkrétně:

  • 3 lžíce cukru
  • 400 ml smetany ke šlehání

Začínáme přípravou těsta

Není nijak složité, což dokládá také seznam potřebných ingrediencí. Základem je nechat rozpustit máslo a poté už postupovat tak, že začnete jednotlivé suroviny míchat dohromady. Nejprve smícháte máslo s vejcem, přidáte kondenzované mléko, k tomu citronovou šťávu a také cukry. Když je vše rozmícháno, tak přidáte také jednou sodu. Potom už postupně sypete mouku, kterou se snažíte neustále míchat, aby se netvořily hrudky.

Nyní těsto rozdělíte na 2 části. Jedno v tomto stavu necháte být a do druhého přidáte kakaový prášek, který důkladně rozmícháte. Těsto je poměrně vláčné a v tomto stavu ho vyklopíte na plech s pečicím papírem. Na jednu půlku to bez kakaa, na druhou tu s kakaem. Poté vkládáte do trouby rozehřáté na 180 stupňů. Doba pečení je kolem 15 minut.

Během pečení si připravte krém

Zatímco se peče těsto, můžete si připravit samotný krém. To není nic složitého, jelikož se jedná o jednoduché smíchání cukru a smetany a následné její vyšlehání do podoby tuhé šlehačky. Když je vše hotovo, jste připraveni na samotnou finalizaci vašeho dortu.

Vrstvení je jednoduché

Nyní si vezmete lehce vychladlé těsto a každou barevnou část rozdělíte na polovinu. Nyní už stačí vytvořit finální podobu dortu. Položíte světlou část, na kterou nanesete smetanu a přiklopíte tmavou. Dále opět vrstva smetany a na ni část světlá. Postup se smetanou zopakujete, přiklopíte tmavou částí a máte hotovo. Jednoduché a rychlé.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Nestíháte péct? Máme řešení. Na tento výborný slaný koláč Vám…

Pečete rádi, ale kvůli práci Vám nezbývá čas na pečení? Miluje Vaše rodina koláče, ale kvůli nedostatku času jim je…
RECEPTY

Tohle si zamilujete! Jednoduchý recept na úžasně chutný, zdravý a…

Dort s sebou nese něco honosného a báječného, a často je spojován s narozeninami, oslavami, výročími a jinými podobnými událostmi. Je ovšem…
RECEPTY

Pizza jako od Itala! Základem výborné pizzy je tenké těsto.…

Máte rádi pizzu? Kdo by neměl. Pizza je jedno z nejpopulárnějších jídel na celém světě a jeho obliba stále roste. Když…
RECEPTY

Myslíte si, že okurky se musí nakládat jen do octa?…

Nakládané okurky neboli nakládačky patří mezi poklady české nebo přesněji moravské kuchyně. Především v sychravých zimních dnech dokáží oživit téměř každé…
RECEPTY

Už jste ochutnali srbský koláč? Jeho jemná chuť vás mile…

Důvodů, proč se těšíme na víkend je mnoho. Jedním z nich ale často bývá i jídlo. O víkendu totiž máme více…
RECEPTY

Stačí málo a vykouzlíte skvělé koblihy. V čem jsou tyto…

Máte rádi koblihy? Pak se podívejte na recepty, díky kterým vykouzlíte úsměv na tváři každému. Nikdo nezapomíná na to, jaké…