Naprosto perfektní těsto na roládu, které vám nepopraská a je hotové za 15 minut!

Hurá! Konečně jsem objevila těsto na roládu, které nejenže opravdu lahodně chutná, ale zároveň vůbec nepraská! Pokud stejně jako já milujete roládu plněnou krémem, ovocem nebo třeba tvarohem, ale vždycky vás rozčilovalo těsto, které se lepilo na podložku, praskalo a nebylo nadýchané, pak je dobře, že jste si otevřeli dnešní článek!

Tohle těsto na roládu je prostě jako sen. Jakmile jsem ho objevila a vyzkoušela, litovala jsem každého zmařeného pokusu a od té doby už jinou roládu nedělám. A víte co? Jsem si jistá, že až tenhle recept vyzkoušíte taky, okamžitě si ho zamilujete!

Co budete potřebovat na přípravu?

Víte, co je na tomto receptu tak skvělé? Že chutná výborně, je hotové do čtvrt hodinky a co se surovin týče, není vůbec náročné. Tuhle roládu si proto budete moci připravit opravdu kdykoli, protože všechny suroviny budete mít určitě doma. A věřte mi – hned jak tohle těsto na roládu poprvé ochutnáte, budete mít potřebu připravovat si jej klidně každý den. Stejně jako já!

Čtěte také: Tento dort vyhrál významné ocenění! Tato Rubikova kostka Vaši hlavu nepotrápí, ale je škoda ji vůbec nakrojit!

  • 6 vajec
  • 80 g hladké mouky
  • 140 g cukru krupice

Jak postupovat při přípravě?

Ani příprava těsta není nijak složitá a jak už jsem říkala – zabere to chviličku. To já třeba oceňuji, protože když mě honí mlsná, nebaví mě čekat dlouhé minuty před zapnutou troubou, kde se odehrávají všechna ta kouzla, zatímco já čekám před dvířky jako mlsná kočka.

  1. Jako první je potřeba oddělit žloutky od bílků a bílky následně vyšlehat společně s cukrem do hladké a husté pěny.
  2. Poté postupně zašlehávejte žloutky, nakonec po troškách přidávejte mouku, kterou ještě předtím doporučuji prosít, roláda pak bude nadýchanější.
  3. Jakmile budete mít těsto připravené, stačí jej nalít na plech s pečicím papírem a péct na 180 °C cca 7-10 minut, dokud těsto na roládu pěkně nezrůžoví.
  4. Po upečení dejte těstu pár minut na vychladnutí, ať si zbytečně nepálíte ruce a navíc by se roláda stejně neměla natírat příliš horká.
  5. Poslední krok je ten, který mám ze všeho nejraději – plnění rolády vším, co mám ráda, co mi nejvíce chutná a co v roládě zkrátka nesmí chybět. Fantazii se meze nekladou, takže záleží jen na vás, jestli si roládu potřete krémem nebo jen marmeládou, jestli přidáte ovoce nebo cokoli jiného.
  6. Pak už stačí jen zabalit a baštit.

Přeji vám dobrou chuť a boule za ušima!