Našla starý rodinný recept na krémový nepečený dort, který připravíte za 10 minut. Takovou pochoutku jste ještě nejedli -
Menu

Našla starý rodinný recept na krémový nepečený dort, který připravíte za 10 minut. Takovou pochoutku jste ještě nejedli

Tento nepečený dort je hit. Hotový může být za 10 minut a až ho ochutnáte, budete ho stoprocentně milovat. Hodí se nejenom když se k vám chystá neohlášená návštěva, ale i když vás honí mlsná a nemáte náladu trávit hodinu v kuchyni při klasickém pečení.

To ale není jediný unikát tohoto dezertu. Tento nepečený dort se totiž připravuje opačně. Dá se říci, že je to vzhůru nohama. Až v závěrečné fázi získá podobu, jakou má mít. Zaujal vás? Pokud ano, pojďme na něj.

Začínáme vrstvou ovoce

Pro naše potřeby jsme zvolili jahody, ale ty nemusí být nutně podmínkou. Můžete zkusit i jiné oblíbené ovoce. Je podzim, a tak mohou klidně přijít vhod i jablka. Ovoce omyjte, v případě potřeba oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty následně položte do zapékací mísy, která je vyložena běžnou potravinářskou folií. Snažte se o to, aby ovoce zakrývalo celé dno.

Následně ovoce zalijete želatinou. Tu si dnes už můžete snadno koupit a její využití je hračkou. Postačí ji jenom namočit do vody, kde nabobtná. Potom želatinou jenom zalijete vrstvu jahod, aby se vše dokonale propojilo a dort držel tvar.

Připravte si krém

Nyní přichází na řadu část s krémem, tedy vrstva prostřední. I tady vás potěší celková jednoduchost. Aby se výsledek povedl, připravte si tvaroh v množství 500 gramů, dále 10 lžic cukru a na závěr 3–5 balíčků vanilkového cukru. Pokud použijete hodně sladké ovoce, můžete cukr ubrat. Do ruky vezměte ruční šlehač a nechte ho dělat svou práci. Když má krém požadovanou konzistenci, neneste ho na jahody.

Použijte piškoty

Na závěr piškoty. Pokud máte ty cukrářské, je to plus. Pokud ne, můžete použít ty běžné. Popřípadě se dají využít také různé druhy sušenek. Ty vyrovnejte na vrstvu krému tak, aby byla pokryta celá plocha.

Vyklopte a je hotovo

Jelikož jsme nepečený dort připravovali vzhůru nohama, je třeba ho nyní vyklopit. Najednou uvidíte, jak dokonale vypadá. Vezměte nůž, nakrájejte a můžete podávat. Vám i návštěvě přejeme dobrou chuť.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Salát z kuřecích prsíček, který můžete jíst i pozdě večer,…

Máte rádi saláty jako hlavní chod? Chutnají vám spíše těstovinové nebo zeleninové? Preferujete saláty bez masa nebo s masem? Ať už…
RECEPTY

Do masem plněných knedlíků přidejte tuhle ingredienci. Dokonale změní chuť

Potřebujete vymyslet něco na oběd či večeři? Nenapadá vás nic kloudného a originálního? Sáhněte po osvědčeném receptu přímo z Ukrajiny. Bramborové…
RECEPTY

Vzala mléko, zakysanou smetanou a vznikl nejlepší domácí sýr! Recept…

Můžete si ho dát jen tak na chleba nebo si ho vychutnat společně s vínem či pivem. O čem je řeč?…
RECEPTY

Tak vynikající palačinky jste ještě nejedli! Tento recept musíte vyzkoušet…

Jak vypadají a jak se dělají klasické palačinky, to jistě víte. Co ale jistě nevíte, to je fakt, že existuje…
RECEPTY

Bramborové řízečky s klobásou dle receptu hospodského, tohle si okamžitě…

Brambory se v české kuchyni využívají při přípravě nejrůznějších pokrmů, nejčastěji se s nimi setkáme ve formě brambor pečených v troubě, brambor na…
RECEPTY

Bleskurychlá a levná večeře: do pekáče dejte brambory a posypte…

Netušíte, co byste měli udělat rychle na večeři? Máte hlad, ale nic vás nenapadá? V lednici toho moc nemáte a jediné,…