Našla starý rodinný recept na krémový nepečený dort, který připravíte za 10 minut. Takovou pochoutku jste ještě nejedli -
Menu

Našla starý rodinný recept na krémový nepečený dort, který připravíte za 10 minut. Takovou pochoutku jste ještě nejedli

Tento nepečený dort je hit. Hotový může být za 10 minut a až ho ochutnáte, budete ho stoprocentně milovat. Hodí se nejenom když se k vám chystá neohlášená návštěva, ale i když vás honí mlsná a nemáte náladu trávit hodinu v kuchyni při klasickém pečení.

To ale není jediný unikát tohoto dezertu. Tento nepečený dort se totiž připravuje opačně. Dá se říci, že je to vzhůru nohama. Až v závěrečné fázi získá podobu, jakou má mít. Zaujal vás? Pokud ano, pojďme na něj.

Začínáme vrstvou ovoce

Pro naše potřeby jsme zvolili jahody, ale ty nemusí být nutně podmínkou. Můžete zkusit i jiné oblíbené ovoce. Je podzim, a tak mohou klidně přijít vhod i jablka. Ovoce omyjte, v případě potřeba oloupejte a nakrájejte na tenké plátky. Ty následně položte do zapékací mísy, která je vyložena běžnou potravinářskou folií. Snažte se o to, aby ovoce zakrývalo celé dno.

Následně ovoce zalijete želatinou. Tu si dnes už můžete snadno koupit a její využití je hračkou. Postačí ji jenom namočit do vody, kde nabobtná. Potom želatinou jenom zalijete vrstvu jahod, aby se vše dokonale propojilo a dort držel tvar.

Připravte si krém

Nyní přichází na řadu část s krémem, tedy vrstva prostřední. I tady vás potěší celková jednoduchost. Aby se výsledek povedl, připravte si tvaroh v množství 500 gramů, dále 10 lžic cukru a na závěr 3–5 balíčků vanilkového cukru. Pokud použijete hodně sladké ovoce, můžete cukr ubrat. Do ruky vezměte ruční šlehač a nechte ho dělat svou práci. Když má krém požadovanou konzistenci, neneste ho na jahody.

Použijte piškoty

Na závěr piškoty. Pokud máte ty cukrářské, je to plus. Pokud ne, můžete použít ty běžné. Popřípadě se dají využít také různé druhy sušenek. Ty vyrovnejte na vrstvu krému tak, aby byla pokryta celá plocha.

Vyklopte a je hotovo

Jelikož jsme nepečený dort připravovali vzhůru nohama, je třeba ho nyní vyklopit. Najednou uvidíte, jak dokonale vypadá. Vezměte nůž, nakrájejte a můžete podávat. Vám i návštěvě přejeme dobrou chuť.

Líbil se vám článek?

Tisk
RECEPTY

Z obyčejných palačinek se stane ohromná dobrota. Do těsta přidejte…

Máte rádi palačinky a často si je děláte jen tak? Mohou se po nich vaše děti utlouci? Pokud ano, tak…
RECEPTY

Lahodná polévka před výplatou. Za 30 Kč připravíte hrnec, ze…

Kdo by neznal klasickou bramboračku. Polévka, která má v naší zemi velmi dlouhou tradici je oblíbenou pochoutkou spousty lidí. Každý má…
RECEPTY

Babiččina vajíčková pomazánka s tajnou ingrediencí, která vám poblázní chuťové…

Saláty jsou populárním a vděčným jídlem. Máme na mysli hlavně ty majonézové, ke kterým si vezmeme kousek čerstvého rohlíku a…
RECEPTY

Utajovaný recept na salát Coleslaw z KFC se dostal do…

Zeleninový salát nemusí být jenom nakrájenou zeleninou, která nechutná nijak vábně. Jistě jste už slyšeli o velkém hitu, kterým je…
RECEPTY

Recept na hranolky jako z McDonaldu, které připravíte za méně…

Hranolky jsou známé hlavně z fast foodů. A to jako jídlo, které se dělá tak, že se nakrájené brambory ponoří na…
RECEPTY

Připravte si letos na Vánoce ten nejchutnější bramborový salát. Tradiční…

Vánoce nejsou jenom svátky klidu a míru. Jedná se také o období, které je spojeno s předáváním dárků a také s mnoha…