David Hampl
15 února, 2020

Už nevíte, co máte stále vymýšlet za dobroty? Vaši blízcí po vás neustále chtějí něco sladkého? Chcete-li je potěšit něčím opravdu výborným, doporučujeme vám vyzkoušet recept na vynikající třívrstevný koláč, který si všichni stoprocentně zamilují. Jeho báječná lahodná chuť a jemná struktura je totiž neodolatelná. Už samotné tři vrstvy mohou napovědět, že se jedná o opravdu skvělou dobrotu, kterou prostě musíte vyzkoušet.

Koláč plný radosti

Domácí koláč byl, je a vždy bude tradičním symbolem domácí pohody a pohodlí. Přináší nádhernou vůni, dobrou náladu a vždy se kolem něj sejde mnoho lidí. Rodina je tak pohromadě a může si společně vychutnat tuto dobrotu. Pokud si uděláte tento třívrstevný koláč doma, můžete si být jistí, za jeho vůní se budou sbíhat chutě všech z okolí. Recept je jednoduchý, ale rozhodně není jediný. Určitě víte, že receptů na koláče je celá řada, nicméně tento dnešní patří mezi favority. Díky své snadné a rychlé přípravě ho zvládne vytvořit opravdu každý.

Ingredience a suroviny

Pokud si budete chtít koláč připravit, měli byste mít k dispozici následující ingredience: na těsto: 3 lžíce mouky, 200 g másla, 100 ml mléka, 60 g Sahara, prášek do pečiva a špetka soli; pro náplň: 250 g meruněk, 250 g sušených švestek, 2 citrony, Sahara a polévkovou lžíci mouky. Ingrediencí je možná více, ale o to chutnější bude výsledek. Pojďte se do toho pustit.

Tři vrstvy do ráje

Nyní se podívejme na postup přípravy krok za krokem. Připravíme si náplně. Citrony nakrájejte a namelte je v mlýnku. Přidejte cukr a mouku a dobře promíchejte. Nakrájejte si meruňky a švestky na menší kousky. Klasickým způsobem si připravte těsto na koláč z uvedených ingrediencí. Uválejte z těsta válec a rozdělte ho na 4 kusy, z nichž jeden musí být větší než ostatní. Do formy dejte pergamenový papír a na něj rozprostřete největší kus těsta. Potřete ho švestkami a položte další kus těsta. Ten potřete meruňkami a položte další kus těsta. Potřete citronovou směsí a položte poslední kus těsta. Vložte do trouby na 180 °C na 50 minut. Poté vytáhněte a dejte se do ochutnávání.

Sdílejte tento recept na senzační koláč se svými přáteli, ať si jej mohou také vychutnat.

Sdílejte článek