David Hampl
24 listopadu, 2019

Dnes jsme si pro vás připravili jednoduchý recept na senzační čokoládovou roládu, kterou připravíte během chvilky. Tento typ rolády patří mezi nejoblíbenější, protože v sobě obsahuje kombinaci ingrediencí, které jsou nejenom výborné, ale zároveň jsou jednoduché na přípravu. Hravě ji připravíte během chvíle komukoliv, kdo o ní požádá nebo bude mít na něco chuť.

Skvělý doplněk ke kávě

Recept na rychlovku ke kafíčku je oblíbený po celém světě. Senzační čokoládovou roládu si jednoduše zamilujete. Je velmi jednoduchá na přípravu, takže ji zvládne i amatér, a je tak chutná, že s ní potěšíte naprosto každého. Jakmile se ji naučíte, už nebudete chtít ke kávě nic jiného než tuto čokoládovou dobrotu.

Tradiční ingredience

Pojďte si ji připravit, ať se neochuzujete o její báječnou chuť a vůni. Pro její přípravu budete potřebovat následující ingredience. Na těsto: 5 vajec, 5 lžic cukru, 2 lžíce vody, 3 lžíce kakaa, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžičku prášku do pečiva a několik kapek rumu. Na krém si připravte: 200 ml sladké smetany ke šlehání, 100 g čokolády a 2 lžíce kávy. Na polevu si připravte: čokoládu a máslo.

Těsto, poleva a krém

Zde je postup, kterým si při přípravě držte, abyste dosáhli vynikajících výsledků. Oddělte bílky od žloutků a vyšlehejte pevný sníh. Žloutky vyšlehejte společně s vodou a cukrem. Potom k tomu přidejte ostatní ingredience. Přidávejte pomalu ušlehaný sníh. Vyložte si pekáč pečícím papírem, nalijte na něj těsto a dejte ho péct na 15 minut do trouby na 180 °C.

Mezitím si připravte krém. Vyšlehejte smetanu a přidejte do ní rozpuštěnou čokoládu a kávu. Krémem namažte upečené těsto a srolujte jej do rolády. Vložte roládu do lednice na vychladnutí. Mezitím si rozpusťte čokoládu s máslem na polití rolády. Roládu polijte a nechte ztuhnout v lednici. Nakonec ji posypte kokosem, nakrájejte a užijte si ji.

Sdílejte článek