Nečekejte na vykynutí! Recept na domácí křupavoučké rohlíčky, které chutnají lépe, než kupované!

Dostali jste například o víkendu chuť na pečivo, ale nejbližší supermarket je daleko a vy nemáte nakoupené pečivo z pátku? Nezoufejte, protože vám dnes ukážeme recept, kdy si můžete tyto rohlíčky udělat doma a sami. Recept je jednoduchý a postačí vám na to pár základních ingrediencí!

Upečte si tak fantastické rohlíčky a nečekejte na nějaké vykynutí. Dejte tomu půl hodinky a rohlíčky jsou na světě a krásně teplé a křupavé!

Čtěte také: Dlouho mě trápila bolest, protože jsem měla skřípnutý sedací nerv. Pomohly mi až tyto 2 jednoduché cviky, které mi nezabírají moc času!

Ingredience:

potřebujeme:

  • 350 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 25 g čerstvého droždí
  • 25-30 g rozpuštěného másla
  • 1 lžičku cukru
  • 1 lžičku soli
  • 1-2 lžic mléka[hana-code-insert name=’google‘ /]

Postup:

1. Vezmeme si droždí a rozpustíme ho v teplém mléce. Potom přidáme cukr.

2. Mouku se solí smícháme a přidáme rozpuštěné máslo.

3. Nadále přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Podle konzistence těsta přidáváme mouku.

4. Když máme těsto upravené, rozdělíme si ho na dva díly a posypeme moukou.

5. Oba kusy rozválíme na 4 části.

6. Rozválíme na tenké pláty do dvaru trojůhelníku a ten pak srolujeme a dáme do trouby na plech.