Nedaří se vám vychytat ten správný žloutkový krém? Poradíme vám jak na to!

Žloutkový krém má mnoho využití, můžete ho použít do dortů, trubiček, různých dezertů a hodí se i na vánoce, které se nebezpečně rychle blíží! Je skvělý také jako základ pro máslové krémy a další. Tento krém dodá zákuskům tu správnou chuť a nikdo jim neodolá. Tyto 2 recepty, které vám nyní doporučíme jsou opravdu jedinečné a zaručeně nezklamou!

1) ŽLOUTKOVÝ KRÉM S RUMEM 

Budete potřebovat: 

  • 6 žloutků
  • 400 ml mléka
  • 2 balíčky vanilkového cukru
  • 2 lžíce rumu
  • 2 lžíce moučkového cukru
  • 130 g másla

Jak na to: 

Čtěte také: 7 katastrofálních produktů dovážených z Číny, kterým bychom se měli obloukem vyhýbat!

Nejprve rozmíchejte žloutky a vanilkový cukr v mléce společně s pudinkovým práškem, míchejte opravdu pečlivě, aby se vám nedělaly hrudky – ideálně sypké ingredience nasypte do mléka pomalu, ale najednou. Poté přemístěte do vodní lázně, zahřívejte a nepřestávejte míchat! Za chvíli by vám měla vzniknout relativně hustá hmota připomínající pudink.

Vyndejte z vodní lázně a přidejte rum a moučkový cukr, lehce zamíchejte a dejte do misky se studenou vodou.

Šlehejte tak dlouho, dokud není hmota vychladlá. Poté si vezměte jinou misku, ve které našlehejte máslo, které pomalu všlehávejte do krému.

 

2) KRÉM S VANILKOVÝM LUSKEM A CITRÓNOVOU KŮROU

Budete potřebovat: 

  • 6 žloutků
  • 1 l mléka
  • 250 g cukru krystal
  • 130 g hladké mouky
  • 1 vanilkový lusk
  • kůru ze 2 citrónů

Jak na to: 

Nejprve vyndejte dužinu z vanilkového lusku a kůru nakrájejte na kousky. Dužinu i kůru dejte do mléka a dejte na sporák. Až se mléko začne vařit, odstavte a sceďte. Poté nechte mléko nějakou dobu vychladnout.

Mezitím co mléko stydne, v jiné misce ušlehejte žloutky s cukrem. Měla by vám z toho vyjít krásná pěna. Nepřestávejte šlehat a pěnu přimíchejte do vlažného mléka. Hmota by měla být jednotná, pokud není, šlehejte dál.

Poté hmotu v kastrůlku dejte znovu na sporák a zahřejte. Přidejte prosátou mouku a stále míchejte a vařte. Krém by měl pomalu začít houstnout a tak poznáte, že vše děláte správně.

Až bude mít tu správnou konzistenci, sundejte ze sporáku a nechte vychladnout.

A je to!